Džordan je vređao samo određene saigrače, nije smeo sve: Barkli otkrio kukavičke metode najvećeg

Prvi brbljivac NBA "bez dlake na jeziku" pričao o lošim postupcima najboljeg igrača svih vremena

  • 1
čarls barkli Foto: youtube/Dan Patrick Show

Planetarno popularni dokumentarni film "The Last Dance" dao je ljubiteljima košarke uvid u to da je NBA ikona Majkl Džordan često bio u najmanju ruku neprijatan prema određenim saigračima, kako bi ih motivisao da izvuku najbolje iz sebe.

Još jedna NBA legenda, Majklov veliki rival i bivši prijatelj Čarls Barkli, stavlja akcenat na "određene saigrače", pošto tvrdi da je Džordan tačno znao koje saigrače sme, a koje ne sme da "teroriše" na treninzima.

Ovo otkriće Barkli je izneo u emisji "The Dan Le Batard Show With Stugotz" gde su ga prvo pitali zašto ne nazove Džordana i izgladi odnos, a ovaj na odgovorio:

- Previše sam tvrdoglav za to.

Barkli i Džordan ne pričaju već godinama zbog toga što su bivšeg asa Bulsa uvredile kritike koje je na račun njegovog vođenja Šarlota izneo Barkli u jednoj emisiji.

Poznato je da je Džordan konstantno vređao i omalovažavao Skota Barela kako bi izvukao najbolje iz njega, no on je jednostavno bio predobar čovek da bi mu se suprotstavio. Odavno je poznata priča kako je na treningu udario Stiva Kera pesnicom u glavu.

Autori emsije su pitali Čarlsa da li bi mogao da igra u istoj ekipi sa čovekom koji se tako ponaša prema saigračima.

- Znate da je bio selektivan u tome, znao je koga može maltretirati, ko će prihvatiti da urla na njih i udara ih. Neki bi ga prebili da je tako nešto pokušao sa njima. Mislim, Skot Barel i Stiv Ker? Ma daj, čoveče... - rekao je Barkli.

Ipak, od svih ljudi u filmu, Barkli kaže da mu je žao jedino pokojnog Džerija Krausa, ondašnjeg generalnog menadžera Bulsa, koji je u filmu prikazan kao glavni negativac koji je rastavio šampionsku ekipu.

- Svako ko misli da je on odgovoran za to je glup. Vlasnik Džeri Reinsdorf je taj koji nije želeo da plaća igrače - objasnio je Barkli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    14. maj 2020 | 05:56

    Barkli ti Majklu ni sobarica ne mozes biti, ne lupetaj gluposti, za tebe je Dzordan izmislio kosarku.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA