≫ 

NBA počela da reže plate, svima sem Lebronu, Kariju, Durentu i još trojici superzvezda

Prema ranijem dogovoru od ovog petka 15. maja počinje ispalata umanjenih plata NBA igrača za 25%

  • 1
Stephen Curry,LeBron James, NBA Finale, Košarka Foto: Tanjug/AP

NBA LIGA je u skladu s prethodnim dogovorom usled ekonomskih posledica pandemije korona virusa od danas igračima počela isplaćivati manje plate. Svim igračima današnja rata umanjena je za 25% zbog stavke u kolektivnom ugovoru o "višoj sili".

To se odnosi na sve igrače, koji plate dobijaju u ratama svakog drugog petka, ali šest superzvezda ima nešto drugačiju dinamiku isplata, pa su već dobile novac koji je svima ostalima na račun legao danas, što znači da su ovu ratu dobile u punom iznosu, javlja ESPN.

Radi se o Leronu Džejmsu, Stefu Kariju, Kevinu Durentu, Polu Džordžu, Džonu Volu i Blejku Grifinu. Svi su oni među deset najbolje plaćenih igrača u NBA ligi ove sezone.

Ipak, to ne znači da su oni  bolje prošli u ovoj priči. Sva šestorica višak novca, odnosno 25% od poslednje rate, moraće vratiti, odnosno za taj iznos će im biti umanjene prve rate za sledeću sezonu.

Kari je najplaćeniji igrač lige s 40,2 miliona dolara po sezoni, što znači da će mu svaka rata tokom redukcije biti umanjena za 420.000 dolara. Toliko će morati vratiti sledeće jeseni. Lebron će, kao sedmi najbolje plaćeni igrač lige (37,4 milona), morati da vrati 370.000 dolara.

kevin durent foto: youtube/house of higlights

Dogovor o smanjenju plata između NBA lige i Udruženja igrača postignut je nakon prekida sezone, a NBA je prvobitno htela uzeti igračima 50% od svake rate, piše The Athletic.

Prema ESPN-u, ako se ostatak regularnog dela sezone otkaže, plate će biti srezane za 40%, a ako se otkaže cela sezona, uključujući i doigravanje, igrači iz NBA lige ostaće bez otprilike milijardu dolara. Još nema informacija šta će biti sa ostatkom sezone prekinute 11. marta niti će ih verojatno biti do početka, a možda i sredine juna.

Video: Biserka Petrović o Divcu, Đokoviću i porukama iz NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷🏻‍♂️

    15. maj 2020 | 22:22

    Pogodilo ga veoma..420k od 40 miliona.. sta ce sad mukica da radi, mozda da otvore namenski racun pa da pomognemo svi od ovih 100 evrica sto cekamo , samo pitam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA