≫ 

Neki od vas klošara će sutra da budu trejdovani: Lin ispričao kako je Kobi šokirao saigrače

Direktni Kobi

  • 2
Džeremi Lin Foto: Tanjug/AP

Bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa i Toronto Reptorsa, a sada član Peking Daksa, Džeremi Lin podelio je priču po kojoj će zauvek pamtiti Kobija Brajanta.

Brajant je bio beskompromisni borac i perfekcionista, pa nikad nije bio blag prema saigračima i 2015. godina nije bila izuzetak, iako je bio pred penzijom.

Lejkersi su tada imali skor 21-61 i prvi put su odigrali sezonu sa više od 60 poraza, što je frustriralo čuvenu "Mambu".

Brajant je bio van stroja zbog povrede koju je zaradio u januaru, da bi u februaru došao da "motiviše" svoje saigrače pred istek roka za trejd i u trenutku kada su "Jezeraši" bili na skoru 13-34.

- Nismo ga videli nekoliko nedelja. Odjednom eto njega u hali i to je tačno dan pred istek roka za trejd. Mrtav ozbiljan. Došao je i rekao "hteo sam samo da se oprostim jer će neki od vas klošara sutra da budu trejdovani". Seo je za sto sa trenerima, odakle se kontroliše semafor, popričao nekoliko reči i otišao je - ispričao je Lin za "Inside the Green Room".

On je samo tu jednu sezonu proveo u Lejkersima i prosečno je beležio 11,2 poena, 2,6 skokova i 4,6 asistencija. Brajant je ostao još godinu dana u ligi i oprostio se posle tačno 20 godina, na proleće 2016.

Kobi je tragično nastradao januara ove godine u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu u Kaliforniji, ali je iza sebe ostavio dovoljno veliki trag da ga mnogi smatraju najboljim košarkašem posle Majkla Džordana koji je ikad zaigrao ovaj sport.

Video: Zakucala je koš kao prava šampionka... kakve veze ima što tabla nije standardne visine

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosarkasi ne strucnjak

    16. maj 2020 | 17:48

    otkrio si toplu vodu.pa to je sasvim normalno da hedna super zveda zna i da se pita oko toga zato sto ce on da igra sa njima.prvi su to uradili vejd lebron i bos dogovorili se i potpisali za majami

  • BL

    17. maj 2020 | 09:16

    Fan fek - niko nije trejdovan tad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA