≫ 

"Smem da čuvam igrača, da postavim blok, ali ne smem da se rukujem - pa to je suludo!"

Makabi je dobio pismo od svog igrača koji je želeo da ostane anoniman

  • 3
KK Makabi Tel Aviv Foto: MN Press

Zdravstveni protokoli koji su uvedeni u Izraelu u sferi sporta kao deo mera preventive i zaštite od korona virusa, su "smešni i besmisleni", tvrdi jedan igrač Makabija. 

On nije želeo da otkriva svoj identitet u pismu punom nezadovoljstva, koje je poslao na adresu "Ponosa Izraela" revoltiran zbog toga što je košarkaška liga Izraela za period od 1. juna do 31. jula naložila režim izolacije za sve igrače, koji će u tom intervalu moći da izlaze iz svojih stanova samo kad treniraju i igraju utakmice.

Sadržina imejla je prosleđena pojedinim medijima koji su ga objavili u celosti.

- Protokoli koje smo u ibavezi da poštujemo su suludi, prema mom mišljenju. Od 1. juna do 31. jula igračima je dozvoljeno samo da idu na posao. Igrači ne mogu da idu do radnje po namirnice. Igrači ne mogu da imaju nikakav odnos ili komunikaciju van posla. Kakav je to život? Ako je zaista toliko opasno po igrače ili zajednicu da idu u radnju po namirnice, zašto onda igramo košarku? Ozbiljno sam zabrnut za mentalno zdravlje svih nas ako dva meseca budemo morali samo da idemo na posao/treninge bez dozvole da u ostalo vreme napuštamo naše domove. To što liga traži od igrača je neodgovorno.

Košarkaš Makabijaje naveo neke apsurdnosti ovakvog režima ponašanja.

- Taj dokument kaže da je rukovajeopasno. Znači, mogu da igram odbranu na protivniku, da pravim blokove i idem na skokove, ali je zato rukovanje zabranjeno. Ako postoji i jedan posto šanse da je rukovanje opasno, zar ne bi bilo suludo uopšte razmišljati o tome da se igra košarka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    17. maj 2020 | 16:36

    Samo jos neka uvedu da svaki igrac ima svoju loptu,pa ljudi prave skandal od sporta kunem se

  • Neko glup

    17. maj 2020 | 17:39

    Ako se rade testovi svim igračima npr 72 sata pre utakmice i svi su negativni zašto se ne bi rukovali? I ako svi već dodiruju istu loptu i imaju bliski kontakt bez ikakve zaštite, kakav je problem rukovati se. Treba ukinuti onda sport do daljnjeg

  • ХАЏИ КОСТА

    18. maj 2020 | 05:47

    100% УПРАВУ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA