• 3

"Smem da čuvam igrača, da postavim blok, ali ne smem da se rukujem - pa to je suludo!"

Makabi je dobio pismo od svog igrača koji je želeo da ostane anoniman

  • 3

Zdravstveni protokoli koji su uvedeni u Izraelu u sferi sporta kao deo mera preventive i zaštite od korona virusa, su "smešni i besmisleni", tvrdi jedan igrač Makabija. 

On nije želeo da otkriva svoj identitet u pismu punom nezadovoljstva, koje je poslao na adresu "Ponosa Izraela" revoltiran zbog toga što je košarkaška liga Izraela za period od 1. juna do 31. jula naložila režim izolacije za sve igrače, koji će u tom intervalu moći da izlaze iz svojih stanova samo kad treniraju i igraju utakmice.

Sadržina imejla je prosleđena pojedinim medijima koji su ga objavili u celosti.

- Protokoli koje smo u ibavezi da poštujemo su suludi, prema mom mišljenju. Od 1. juna do 31. jula igračima je dozvoljeno samo da idu na posao. Igrači ne mogu da idu do radnje po namirnice. Igrači ne mogu da imaju nikakav odnos ili komunikaciju van posla. Kakav je to život? Ako je zaista toliko opasno po igrače ili zajednicu da idu u radnju po namirnice, zašto onda igramo košarku? Ozbiljno sam zabrnut za mentalno zdravlje svih nas ako dva meseca budemo morali samo da idemo na posao/treninge bez dozvole da u ostalo vreme napuštamo naše domove. To što liga traži od igrača je neodgovorno.

Košarkaš Makabijaje naveo neke apsurdnosti ovakvog režima ponašanja.

- Taj dokument kaže da je rukovajeopasno. Znači, mogu da igram odbranu na protivniku, da pravim blokove i idem na skokove, ali je zato rukovanje zabranjeno. Ako postoji i jedan posto šanse da je rukovanje opasno, zar ne bi bilo suludo uopšte razmišljati o tome da se igra košarka.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ХАЏИ КОСТА

    100% УПРАВУ

  • Neko glup

    Ako se rade testovi svim igračima npr 72 sata pre utakmice i svi su negativni zašto se ne bi rukovali? I ako svi već dodiruju istu loptu i imaju bliski kontakt bez ikakve zaštite, kakav je problem rukovati se. Treba ukinuti onda sport do daljnjeg

  • Pera

    Samo jos neka uvedu da svaki igrac ima svoju loptu,pa ljudi prave skandal od sporta kunem se

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima