≫ 

Misterija čuvene zastavice: Zvezda podsetila na to kako je Džordan došao do lepog suvenira

Gde li je završio stari suvenir "Letećeg"?

  • 13
Majkl Džordan Ilustracija, Foto: Foto: Tanjug/AP

Crveno-beli su podsetili na čuvenu misteriju zastavice Crvene zvezde u svojoj sobi u Vilmingtonu u Severnoj Karolini i naveli kako je, ispostaviće se, u najmanju ruku jedan od najboljih košarkaša svih vremena do te zastavice došao.

Pre nego što je postao "Leteće visočanstvo" Majkl Džordan je sa svojim koledžom Severnom Karolinom gostovao po Evropi i igrao mečeve protiv evropskih klubova. Zvezda na klupskom sajtu piše da je tim utakmicama smanjivan jaz između dva kontinenta, a u jednoj od situacija se u središtu priče našao i srpski klub.

Zvezda je 1983. igrala u Solunu na turniru protiv Karoline i na istom turniru su bile i ekipe Grčke i italijanskog Berdena. Priča se da je finale između Zvezde i Severne Karoline pratilo čak pet hiljada ljudi, a da je američki koledž slavio 105:104 posle produžetka.

Džordan je u tom meču ubacio 32 poena, a na drugoj strani su se istakli Rajko Žižić i Slobodan Nikolić sa 19, odnosno 18 poena. Džordan je tada, po svemu sudeći, poneo iz Grčke lepe uspomene i spomenuti suvenir.

Pitanje je koliko će mu on biti značajan godinama kasnije pored šest NBA prstenova, šest MVP priznanja u finalima, još pet u regularnom delu sezone i tone drugih i zaista je zanimljivo pitanje da li je ona i dalje u njegovom vlasništvu.

Video: Ovo je najluđi bostandžija na svetu, zovu ga Majkl Džordan za sirotinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tempo

    18. maj 2020 | 08:28

    dovoljno sto je igrao protiv Zvezde,nista vise mu nije ni trebalo u zivotu...svaka cast najjbolji igracu svih vremena

  • ime

    18. maj 2020 | 08:35

    Mogu misliti koliko su se delije sad napalile zbog ovog

  • Oli

    18. maj 2020 | 08:17

    Ma jeste covic je bio zvezda tima gde vi imate tradiciju kako kažu navijaci Makabija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA