≫ 

"Džordan je bio anđeo s neba, koji mi je pomogao da prođem mračne trenutke odrastanja bez oca"

Trenutno najspektakularniji igrač NBA istakao da mu je Džordan bio neviđena inspiracija

  • 0
lebron džejms Foto: Tanjug/Ap

Superstar LA Lejkersa, Lebron Džejms,  s nestrpljenjem iščekuje vesti o nastavku NBA sezone kako bi mogao nastaviti lov na četvrti prsten prvaka, kojim bi se približio Džordanovoj šestici.

Džejms je u razgovoru za "The Uninterrupted" prokomentarisao dokumentarac "Poslednji ples" i ispričao kakvu je ulogu pojava Majkla Džordana igrala u njegovu detinjstvu.

- Kad je košarka u tebi, nikad ne odlazi i dovoljna je sitnica da te pokrene. Gledao sam poslednje epizode i poželeio odmah da igram, bilo gde.

- Takav efekt Poslednji ples ima na sve nas košarkaše. Sećam se da sam poslednje finale Bulsa gledao kao 14-godišnjak i divio se Džordanu kako je i s 35 godina i dalje najbolji na svjetu - rekao je LeBron.

Džejms je rekao da mu je Džordan kao detetu bio najveća zamisliva inspiracija.

- Odrastao sam u Akronu i kroz sve što sam prolazio kao dete s jednim roditeljem, tražio sam inspiraciju gde god sam mogao. A mogao sam je crpiti iz vrhunskih sportista ili muzičara, zbog njih si stvarno verovao da možeš postati šta god poželiš.

Michael Jordan, Majkl Džordan Foto: Tanjug/AP

- Ali od svih njih, Džordan je bio taj bog, anđeo poslan s neba, kojeg sam koristio da prođem mračne trenutke koje sam imao odrastajući bez oca. Kad bih gledao Džordana, to bi mi davalo novi dašak života, osećao sam kao da se mogu izvući iz bilo koje situacije - ispričao je Lebron.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA