Real zbog krize promenio plan: Nema skupih pojačanja, novi ugovor ikoni kluba

Amerikanac će još jednu sezonu nositi dres slavnog kluba

  • 1
Džejsi Kerol, Jaycee Carroll Foto: Nikola Tomić

Real Madrid će, kao i većina klubova, morati da redukuje budžet za nastupajuću sezonu usled ekonomske krize koju je izazvala pandemija korona virusa. Pravili su se veliki planovi u "Kraljevskom klubu" za takmičarsku 2020/2021, navodno su mete bile Šejn Larkin i Vilbekin, međutim aktuelna situacija sprečila je sve, pa i Madriđane, da izlaze na tržište sa unosnim ponudama.

Usled umanjenog budžeta, glavni cilj Madriđana je da sačuvaju nukleus aktuelnog tima, u kojem je, već devet sezona, i prekaljeni šuter Džejsi Kerol.

Prema informacijama iz Španije, Real mu je pripremio ugovor za još jednu sezonu - 10. u dresu ovog kluba.

Ovo je promena plana upravo zbog činjenice da Madriđani definitivno neće tražiti nove opcije na poziciji bekova, pa je novi ugovor za Kerola, koji je inače bio na izlaznim vratima kluba, sada realnost.

Bilo je velike neizvesnosti u pogledu statusa Kerola u Realu, njegova supruga je za španske medije pričala da Džejsi razmišlja o kraju karijere, međutim ako je i imao taj plan, odložiće ga na godinu dana.

U Realu veruju da im 37- godišnji šuter i dalje može biti od velike koristi u narednoj sezoni. Kerol je do prekida tekuće takmičarske kampanje beležio 10.5 poena u Španiji i 7.5 u Evroligi, u proseku po utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    21. maj 2020 | 09:57

    Real retko kad i kupuje neke jace igrace uvek se oslanja na mlade igrace bez velikih imena. Cska i Barselona uvek kupuju jake igrace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA