Drago mi je što sam došao u Bulse bez Džordana: Kukoča su Majkl i Pipen zvali "Džerijev dečko"

Nije mu prijao serijal zbog prašine koju je podigao

  • 0
Toni Kukoč Foto: Netfliks

Toni Kukoč nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa kaže da je srećan što se završio serijal "Poslednji ples" (The Last dance) jer je za protekle tri nedelje dobio više telefonskih poziva nego u proteklih 20 godina.

On je u razgovoru za grčki Sport24 otkrio i da se nedavno čuo sa Majklom Džordanom, oko koga je uglavnom i centrirana čitava priča u dokumentarcu.

Kukoč je opisao i hijerarhiju u Bulsima, jasno izdiferenciranu i sa Džordanom kao "tiraninom" u njenom središtu.

- Ni prema meni nije bio drugačiji. Prema svima se odnosio isto. Terao nas je do krajnjih granica. Postojao je dobar razlog za to jer u našoj ekipi očekivanja i ciljevi su bili najviši. Nije to bilo jednostavno i ne može to svako podneti, ali to se događa. Postoji hijerarhija i svako zna svoje mesto u ekipi - kaže Kukoč.

On je bio nazivan "Džerijev dečko" zbog toga što ga je favorizovao Džeri Kraus, tadašnji generalni menadžer Bulsa koji je još od osamdesetih bio u lošim odnosima sa Džordanom.

Iako je Kukoč draftovan 1990. Tonija je Dražen Petrović savetovao da ne dolazi u NBA odmah. Došao je posle Olimpijskih igara u Barseloni.

Tada se suočio sa Amerikancima u dresu Hrvatske, najpre u grupi, a onda i u finalu i tada su Džordan i Pipen odmah testirali "Džerijevog momka".

Toni Kukoč Foto: MN Press

- Mislim da nema mnogo ljudi koji bi to (odbranu Pipena i Džordana) preživeli - smatra Kukoč.

Toni je došao u Bulse 1993. godine baš kada se Džordan povukao posle treće uzastopne titule zbog smrti oca. Hrvat ne krije da mu je to pomoglo.

- To što njega nije bilo tih godinu i po mi je dosta olakšalo jer sam dobio veću minutažu. Čim se Džordan vratio, shvatio sam koliko mi je pomoglo što sam stasao bez njega jer sam tako već igrao na tri različite pozicije - priča Kukoč.

Uprkos svemu i razlici u erama košarke, tvrdi da bi Džordan i da igra danas bio najbolji, zbog čega mu daje prednost kao najvećem u istoriji košarke u odnosu na sve ostale pretendente za to priznanje.

Video: Dino Rađa o anegdoti sa Divcem i ukradenim farmerkama u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA