≫ 

Najprestižniji košarkaški seminar "Beogradska klinika" odložen za jesen

Zbog situacije sa covid 19 UKTS je odlučio da pomeri seminar koji se tradicionalno održava krajem juna

  • 0
Igor Kokoškov

Foto: MN Press

Devetnaesto izdanje Beogradske košarkaške klinike, jednog od najprestižnijih trenerskih seminara na svet, odloženo je i održaće se na startu naredne košarkaške sezone, saopštilo je Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS).

Klinika je prvobitno trebalo da se održi krajem juna tokom trajanja kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, a zbog situacije sa pandemijom virusa korona olimpijske kvalifikacije i Beogradska klinika su odloženi.

Učešće na ovom seminaru je posle Montija Vilijamsa, trenera NBA ligaša Finiks Sansa, potvrdio i čuveni italijanski stručnjak, strateg milanskog Aramanija - Etore Mesina.

- Na nedavno održanom Upravnom odboru Udruženja košarkaških trenera Srbije (UKTS) doneta je odluka da se Trenerski dani, seminar za trenere mlađih kategorija i Beogradska Klinika održe zajedno na startu naredne košarkaške sezone.

- Tačan termin zavisiće od odluke čelnika Košarkaškog saveza Srbije. Ideja je da nam predavači budu strani treneri, ali videćemo koliko će to biti izvodljivo, s obzirom da će mnogi stručnjaci biti zaokupljeni pripremama za početak nove sezone. Ipak, uvereni smo da ćemo kao i do sada obezbediti vrhunske predavače", rekao je Ivan Jeremić, predsednik UKTS.

Tener Feniks Sansa Monti Vilijams i šef stručnog štaba Armanija Etore Mesina planirani su za predavače ovogodišnje Klinike.

- Trebalo je da ove godine imamo još jedan izvanredan trenerski seminar i priliku da na najkvalitetniji mogući način edukujemo naše trenere.-U prilog tome svedoči i podatak da su nam učešće potvrdili prvi trener Feniks Sansa Monti Vilijams, kao i šef stručnog štaba Armanija Etore Mesina, a bili smo u završnim pregovorima sa još nekim veoma zvučnim trenerskim imenima", rekao je Jeremić.

- S obzirom na celokupnu situaciju bili smo primorani da se zahvalimo Montiju Vilijamsu i Etoreu Mesini na dobroj volji i želji da održe predavanja, jer u predviđenom terminu niko nije mogao da garantuje da će Klinika moći da se održi. Obojica vrhusnkih stručnjaka su nam se obratila pismima u kojima su obećali da će prvom sledećom prilikom drage volje biti gosti Beograda i našeg renomiranog seminara".

Tokom trajanja vanrednog stanja UKTS svojim članovima omogućilo veliki broj kvalitetnih materijala za stručno usavršavanje.

- Time smo želeli da podstaknemo sve naše članove, posebno mlađe trenere, da vreme koje su morali da provode u svojim kućama iskoriste na pravi način, da se edukuju i dodatno rade na sebi. Zahvaljujući angažovanju naše kancelarije na čelu sa generalnim sekretarom Strahinjom Vasiljevićem, permanentna edukacija je trajala i za vreme pandemije.

- Svim našim članovima smo obezbedili izuzetno kvalitetan pisani materijal, a takođe smo putem našeg sajta u video formatu publikovali neke od najboljih predavanja sa Beogradske Klinike koja do sada nisu nigde objavljena. Među predavačima su bila vrhunska trenerska imena poput Grega Popovića, Željka Obradovića, Aita Garsije Renesesa, Duška Vujoševića i mnogih drugih -, naglasio je Jeremić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA