≫ 

Bertomeu je prevarant, secikesa i džeparoš: Legenda Partizana žestoko po prvom čoveku Evrolige

- Ni Zvezda se neće usrećiti s njim sledeće sezone - poručuje Goran Grbović

  • 47
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu Izazvao gnev crno-belih: Đordi Bertomeu; Foto: Marko Todorović

Legenda Partizana i direktor beogradske Štark arene Goran Grbović preporučuje crno-belima da napuste "Evroliginu razvojnu platformu Evrokup" i da ubuduće igraju FIBA Ligu šampiona.

Grbović kaže da dolazi vreme za teške i strateške odluke, ali da prioritet Partizana mora biti beg iz zagrljaja "jedne sitne secikese", kako je oslovio prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua.

- Odluka Bertomeua je protiv košarke i takmičenja koje on sam vodi. Imao je mesec dana nešto da uradi. Nekoliko mehanizama je bilo u njegovim rukama da bi pokazao kako mu je stalo do nastavka takmičenja i ništa od toga što mu je bilo na raspolaganju nije preduzeo. To je jedan običan prevarant, kome Partizan mora da okrene leđa i da se strateški okrene FIBA, koja mu je uputila ozbiljnu ponudu za takmičenje u narednoj sezoni - rekao je Grbović za Kurir.

Nekadašnji as crno-belih kaže da ni za Zvezdu dugoročno nema sreće u Evroligi sa Bertomeuom.

- Možda u Crvenoj zvezdi sad misle da su na dobitku, ali dugoročno gledano nema sreće dokle god se Bertomeu pita za sve. Ako je prekinuo takmičenje sada šta će biti sledeće sezone? Ko će imati interes da se takmiči u ligi koja ne donosi nikakvu zaradu, posebno u situaciji gde se igra bez navijača. Meni kažu "baš te briga, biće Evrolige u Areni". OK, biće, ali ko će doći u Štark arenu ako može da zakupi fiskulturnu salu u školi 20. oktobar i da tamo igra utakmice. Vidite, Bertomeu nema uopšte ideju za sledeću sezonu. Što se njege tiče bilo bi najbolje da se igraju mečevi na otvorenom.

Grbović podvlači da je Bertomeu ponovo izigrao Partizan i da bi ga tužio da je na mestu uprave crno-belih.

- Mislim da je krajnje vreme da klubovi odavde zauzmu čvršći stav. Ovaj prostor je stvarao košarku u Evropi. Odavde su ljudi od znanja odlazili u Nemačku, Francusku, Španiju i Italiju i pravili im kompletnu organizaciju, ne samo igrače i šampionske ekipe. Ovaj prostor je zadužio košarku i zato su odavde morali da igraju barem dva tima. Ali, ne! Dođe taj džeparoš i secikesa Bertomeu, pa onda krene sa ucenama. "Možda oće, možda neće, znate sledeće sezone". Pa, dokle? Prošle godine je izvrdao obećanje dato Partizanu. Oni su prešli preko toga, napravili tim, do osmine finala bili prvi u Evrokupu i sad se pojavljuje Bertomeu koji im kaže "žao mi je, džabe ste se trudili". Odmah tužba, da sam na mestu Partizana - zaključio je Goran Grbović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve ludo

    26. maj 2020 | 08:19

    Da je pustio partizan bio bi ok, ovako je prevarant..... Daj ne....

  • 26. maj 2020 | 09:23

    I da, o kakvom top 8 pricate?! 14. na tabeli od 18 timova. Smesni ste

  • D1E1N1I1S1

    26. maj 2020 | 09:33

    Nažalost moram da se složim sa ovim čovjekom. Zašto bi neke ekipe imale zagarantovano mjesto, a Partizan ili Zvezdu neko mora da "pušta"? Pa Partizan i Zvezda svake god naprave po par top igrača, a pola timova E LIGE u svojoj istoriji nisu to učinili. Pored toga imamo naj navijače i atmosveru na tribinama možda i u svijetu. Sve to nije dovoljno da se prema njima odnose barem kao prema recimo Bajernu, da ne nabrajam sad pola E LIGE. I ako je realno smešno porediti Bajern i takve klubove sa Partizanom ili Zvezdom. Sve u svemu ako se nešto ne promjeni ne treba trpiti ta poniženja. E LIGA treba da bude ponosna da takva dva kluba igraju u njoj. Pozzzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA