≫ 

Prvak se ne dobija na sredini sezone: Čović indirektno prozvao Partizan, pa najavio finansijski rez

Bilo je reči o Evroligi i nastavku sezone, ali i rezovima koji će biti bolni

  • 66
Nebojša Čović Foto: Marko Jovanović

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, na TV Prva je opisao poslednja evroligaška dešavanja.

Sezona je prekinuta i novi ciklus počeće sa 18 timova koji su igrali Evroligu u trenutku prekida.

- Mislim da je jedina ispravna realna i poštena u okolnostima u kojima smo se našli. I ona  je u skladu sa propozicijama Evrolige.

On je potom prozvao Partizan, aludirajući na predlog Ostoje Mijailovića da se odmah proglasi ABA prvak po plasmanu, u slučaju da ne bude moguće da se sezona nastavi.

- U našoj javnosti izvršena je zamena teza mareketinškom akcijom. Odmah se krenulo sa kampanjom, licitiranjem. onaj će biti prvi. To u ovakvim okolnostima nije bilo u redu. Evroliga se nosila tom mišlju, stavljajući u prvi plan važnost zdravlja igrača. U ovakvim okolnostima liga je zaustavljena, biće nastavljena. Niko ovde nikom nije ništa poklonio, niko nikome ništa nije uzeo, samo je korona uzela. Ko je kakve kalkulacije imao, šta da radim.

Čović je otkrio i detalje odluka igrača i klubova.

- U petak su igrači imali sastanak, Efes je ostao usamljen, njihov kapiten i igrač su isnisiturali da se igra. Svi klubovi su bili za to da se Evroliga završi. I Crvena zvezda je bila za to, zamolili smo Beograd i državu da se održi finiš u Beogradu preostale utakmice i F8. Čekali su situaciju sa pandemijom, Srbija nije bila u problemu.

Osvrnuo se Čović i na plasman.

- To da li je neko bio prvak... Ne dobija se prvak na sredini ili pred kraj sezone. Esencija košarke je plej-of. Šta da kaže Efes, šta da kaže Barsa? Sve u svemu, svi smo izgubili, ne treba da napadamo nikoga i da pravimo negativnu atmosferu. Biće teška sezona, ući ćemo u recesiju, ugovori će biti znatno manji. Čeka nas težak posao. Nama su karte 30-35% budžeta. ko će da plati kartu ako ne budemo  igrali pred publikom?

Bilo je reči i o odnosu FIBA - Evroliga.

-Evroliga je kupila od FIBA elitno takmičenje. Niko ništa nije ukrao. Nemojmo da zabadamo glavu u pesak kao nojevi. Zvezda ima ubedljivo najmanji budžet 4 godine, niko nam ništa nije poklonio. ABA liga treba da ima 2 mesta u Evroligi. Zvezda je od 12. marta ćutala i rekla da neće dati izjave. Gledao sam propozicije, bio sam miran. Ovde se donose pravila da bi se kršila, a tamo se pravila donose da bi se poštovala. Ovde su se uz čašice i flaše tumačili propisi po restoranima, a nisu se proučavala pravila.

Video: Čović: Prava odluka Evrolige, ali i dobar standard za druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marlon brutal

    26. maj 2020 | 11:25

    Samo da pitam jel sada KK Zeleznik dobija trecu zvezdicu?

  • Tukan

    26. maj 2020 | 10:43

    Nadam se da ćete posle ovakvih izjava svojih predstavnika i ovolikog šepurenja i slavlja vas navijača, gledati vaš klub iz Železnika u EL poslednji put, pa da ćete narednu priliku za to imati tek za jedno deset godina, i to jedino ako tada vaš klub to uspe da ostvari na terenu, u šta sumnjam, jer vuk dlaku menja, ali ćud nikad. Slavite dobijeno mesto u takmičenju kome se nazire kraj, i sve bi bilo normalno da ste svoje mesto dobili tako što je vaš klub zasluženo osvojio trofej, što je naravno redak slučaj. A da, gde su sada one priče da se o plasmanu i mestu u EL neće odlučivati za "zelenim stolom", i da bilo koju pobedu i plasman priznajete samo na terenu? Ovim pitanjem ću završiti komentarisanje kluba sa Malog Kalemegdana, pardon, kluba iz Železnika. Što se tiče crno belog tabora, na odluku "uvaženog gospodina" Bartomeua, ne sme se prećutati, ne sme se prihvatiti još jedno poniženje u vidu utešnog mesta u Evrokupu. I po cenu manje novčane zarade, treba preći u FIBA LŠ. Vi navijači, nemojte sebe tešiti rečima da pravda ponekad spava, i da svakom zlu dođe kraj. Videli smo da je pravda odavnl mrtva, zato nemojte ćutati i pomiriti se sa ovim, vreme je da se ustane, dosta je bilo ćutanja, dosta je bilo trpenja, treba krenuti u borbu za svoju pravdu, u borbu za očuvanje i poštovanje istorije svog kluba. Još jednom napominjem da ne treba prećutati i prihvatiti poniženje, KK Partizan treba da igra LŠ, bez obzira na sve.

  • Necovic

    26. maj 2020 | 10:03

    Isto kao što se ne ide u četvrtfinale Evrolige sa 14 mesta. KK FMP CZV = dzak za udaranje u Evroligi. Nećete biti ni blizu osvajanja Evrolige, a ni onoga iz Pariza, kao sto mi necemo u fudbalu biti blizu Barija, tako da se pomirite da ste u kosarci samo jedna prolazna faza i klub koji polako nestaje sa evropske scene, ovo vam je poslednja na lepe oci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA