≫ 

Zvezdaš Boža Maljković pita Bertomeua: Čime je to Zenit zadužio evropsku košarku više od Partizana?

Legendarni trener smatra da naš region mora da ima dva predstavnika u Evroligi, ali i da je potrebno jačanje ABA lige

  • 15
Božidar Maljković Božidar Maljković; Foto: MNPress

Legendarni košarkaški trener Božidar Maljković smatra da je odluka Evrolige o prekidu sezone sasvim očekivana, iako nije pravedna prema klubovima sa ovih prostora. Tu pre svega misli na činjenicu da Evroliga neće dozvoliti još jedno mesto klubu iz ABA lige.

- Dobro je da razmišljamo malo i o zdravlju igrača. Ako u jednoj godini u Španiji, a to znam jer sam tamo živeo i radio, imate 300 operacija u klubu od polomljenog prsta do kolena ili tetive, onda je jasno zašto je važno brinuti o tim igračima posle pandemije - rekao je Maljković u jutrnjem programu TV Prva.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je ispričao šta konkretno zamera Đordiju Bertomeuu.

- Pitao sam Bertomeua jednom prilikom, i Saša Đorđević je bio prisutan, kako gleda na to da od Milana do Atine nema evroligaša? Ja sam zvezdaš, ali rekao sam mu da radi respekta prema ovim prostorima, prema Bogdanoviću, Bjelici, Dončiću i momcima koji igraju u NBA, prema svemu što smo dali košarci, ABA liga i region moraju da dobiju još jedno mesto u Evroligi.

- Čitao sam kako Đordi Bertomeu kaže da nema poklona, a ja se pitam a šta je to Zenit zadružio evropsku košarku više od Partizana? Ako ćemo do poklona, po meni džentlmenski bi bilo da još dva kluba, najbolja u Evrokupu, igraju Evroligu sledeće sezone.

Maljković je kroz anegdotu o gostovanju u Čikagu dočarao i probleme košarke na ovim prostorima.

- Bio sam gost Čikago Bulsa kada su bili šampioni, njihov generalni menadžer mi je tada rekao da kad Majkl Džordan prestane da igra to neće biti isti sport. Ali košarka i dalje živi, jer se marketing menja. Mi te ljude nemamo. Ni u ABA ligi ni u našim klubovima. ni u Evroligi. Nema ko da napravi novac i plaši me kako će izlgedati košarka posle korone. 

Slično mišljenje je izneo i novinar Vladimir Stanković.

- Ovo je situacija u kojoj svi gudbe. Nemoguće je izračunati koliko će ugovora o prodaju TV prava biti narušeno, koliko će sponzora otkazati saradnju. Profitiraće naša košarka, oni koji mogu da proizvedu igrače, da iz talenata crpimo kvalitet. Teže je prozvesti nego kupiti. Klubovi sa zapada uglavnom kupuju, naši proizvode, svi će sada smanjiti budžete, ugovori igrača će biti niži. Ne treba osuti drvlje i kamenje na Bertomeua, nije on odlučio nego klubovi - poručio je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    26. maj 2020 | 10:49

    Браво за Божу краља! Реално речено Звезда и Партизан у Евролигу инстант! Каква Будућност итд. Зенит... ајмо спонзорски Газпром ради као ТуркишАирлајнс али бралеед ово је смешно кад је била и дарушафака ту па.их сви гурали да би упали у плеј-оф ... сад ће и Зенит да гурају ал ајде...зна се да пара врти где бургија неће.

  • CojaNormala

    26. maj 2020 | 12:00

    Svaki dan se sve vise iznenadim koliko navijaca Zvezde ustvari vise mrzi Partizan i sve oko njega nego sto voli i Zvezdu i nas sport u Srbiji! Pa zar ovaj covek sad nije upravu? Realno je rekao iako je Zvezdas....jedan od retkih koji smeju javno da kazu nesto i za Partizan u pozitivnom smislu... stvarno neverovatno kakva se mrznja siri medju navijacima, kao da smo neprijatelji a ne stanovnici iste zemlje, mase Srbije!

  • I ja tako mislim

    26. maj 2020 | 11:12

    Realno je da ovaj region zbog velike kosarkaske istorije zasluzuje mnogo vise...Apsolutno sam za to da partizan ucestvuje u EL i na taj nacin Hrvatska dobije svog predstavnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA