≫ 

ABA liga proglasila kraj sezone

Regionalna liga donela je očekivanu odluku posle prekida Evrolige i Evrokupa, mada se još čeka zvanična potvrda na sajtu takmičenja

  • 66
Kosarka Cedevita, Partizan, Basket Foto: aba-liga.com

Čelnici ABA lige doneli su odluku da ne nastave sezonu koja je prekinuta u martu zbog pandemije korona virusa, potvrđeno je na sastanku klubova!

Ova odluka definitivno je bila očekivana, pogotovo nakon što je Evroliga suspendovala sezonu, a donešena je posle telefonskog sastanka Skupštine koji je počeo u 11 časova.

Takođe, utvrđeno je da iz ABA lige niko neće ispasti, dok se očekuje potvrda hoće li ona biti proširena sa dva kluba iz ABA 2 lige.

Glavni razlog suspenzije je svakako izostanak takmičarskog motiva jer će u Evroligi i Evrokupu igrati iste ekipe kao i tokom protekle sezone, pa nastavak borbe u ABA ne donosi ništa osim prestiža.

Odlučeno je da će Crvena zvezda ostati u Evroligi 2020/21, u kojoj će biti isti timovi kao u prekinutoj sezone, a Partizan (kao jedan od četvrtfinalista) u Evrokupu, u kojem će mesta dalje popunjavati prema plasmanu iz nacionalnih i regionalnih liga.

-  Koliko sam ja shvatio iz dokumenta Evrolige, oni ponavljaju sezonu tako da se na neki način krše i naše propozicije. Imamo tehnički problem jer je Evroliga odlučila da se ponovi sezona, a mi ako budemo igrali i dobijemo prvaka na terenu, a to ne bude Crvena zvezda.

- Prema propozicijama je jasno da bi prvak trebalo da se plasira u elitu, to je bila težina te šampionske titule, zato je ideja bila da iscrpimo sve mogućnosti da igramo. Ali su oni već doneli odluku, pa ova luda situacija sa koronom postoje još luđa - rekao je predsednik ABA Domagoj Čalović dan pred Skupštinu.

Video: Čović: Prava odluka Evrolige, ali i dobar standard za druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXL

    27. maj 2020 | 15:54

    A Covic kaze da bi Zvezda osvojila ABA da se nastavila sezona. Zasto je onda kukavicki glasao za prekid? Nije smeo ocigledno. Budite objektivni, da li biste glasali za prekid da ste vodili. Ispadate smesni. Licemerno do bola.

  • Maki

    27. maj 2020 | 15:20

    A zasto je Zvezda bila za to da se ponisti sezona? Zar nije zelela da osvohi ABA ako je tako mocna!?

  • Lana

    27. maj 2020 | 15:55

    A zasto Covic nije glasao za nastavak kad je siguran da bi fmp osvojio ABA? Ma daj, smesni ste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA