NBA se vraća u julu: Jokić i Nagetsi u plej-ofu, kraj sezone za Bogdana, Bjelicu i Kingse?

Najjača košarka na svetu se vraća na terene i male ekrane sredinom leta, ali format je za sada pod znakom pitanja

  • 0
Nuggets Kings Basketball

Foto: Tanjug/AP

To je u petak nagovestio komesar NBA lige Adam Silver koji je kao datum povratka NBA naveo 31. jul.

Informaciju je doduše izneo vlasnicima klubova iz NBA, a do nje je došao i poznati insajder Šems Čaranija iz "Atletika".

Drugi insajder Adrijan Vojnarovski naveo je da je sastanak trajao dva sata i da će konkretna rešenja biti doneta verovatno tek sledeće nedelje, pošto za sada nema konsenzusa o "obliku i obimu" takmičenja.

 

Čaranija je dalje precizirao i da su postojale različite opcije da se takmičenje nastavi, ali i različiti formati da se to desi.

Prema nekim od njih, sezona bi bila skraćena na 72 utakmice (umesto standardne 82), prema drugim bi se išlo direktno u plej-of, a verovatno je da se takmičenje 30 timova neće vraćati.

 

Nastavku se protivio Majkl Džordan u ime Šarlot Hornetsa koji je tvrdio da su utakmice "besmislene" da bi se rizikovalo zdravlje košarkaša.

 

Za sada je poznato da je većina generalnih menadžera za to da se sezona završi najkasnije početkom oktobra, a veliki deo njih bi birao ili skraćenu sezonu ili direktno plej-of.

Ako se ide direktno u plej-of to bi značilo da recimo Denver Nagetsi Nikole Jokića idu u doigravanje jer su tokom čitave sezone igrali dobro, ali da su Sakramento Kingsi Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice ispali iz te računice.

Naravno, sve ovo za sada treba uzeti sa rezervom, dok se asocijacija igrača NBPA, odbor NBA lige i vlasnici ne dogovore kako će nastavak sezone izgledati.

Da podsetimo, sezona u NBA ligi prekinuta je u prvoj polovini marta zbog pandemije korona virusa, kada je otkriveno da je centar Jute Džez Rudi Gober zaražen infekcijom COVID-19.

Video: NBA zvezda sa ženom srpkinjom kulira uz hit Teodore Džehverović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA