≫ 

"Jedan od najtalentovanijih ruskih košarkaša" je slobodan: CSKA posle 8 godina pustio plejmejkera

Košarkaški klub CSKA prekinuo je saradnju sa svojim plejmejkerom Mihailom Kulaginom posle punih osam godina

  • 0
MIKHAIL KULAGIN

Foto: MN Press

Tačnije, CSKA sa njim samo nije produžio ugovor, tako da Kulagin može da traži novi klub. Mihail je kao igrač "Armejaca" debitovao i za reprezentaciju Rusije sa kojom je igrao na Mundobasketu 2019. godine u Kini.

Međutim, iako je skoro deceniju proveo u CSKA i pola kao prvotimac, nije nikada bio tamo kao starter.

- On je jedan od polaznika moskovske košarkaške škole. Uključujući i mlađe kategorije, proveo je osam godina u crveno-plavom dresu, odnosno pet godina u prvom timu. Kulagin je osvojio dve Evrolige (2016, 2019) i četiri titule u VTB ligi - navodi se između ostalog u saopštenju CSKA.

Kulagin je samo šest puta počinjao utakmicu od 91 ukupno, imao je prosek od pet poena, jednog skoka i 0,5 ukradenih lopti za deset minuta.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin navodi kao razlog za rastanak povrede koje su ga mučile u poslednje dve sezone iako je "jedan od najtalentovanijih i najspektakularnijih igrača u modernoj ruskoj košarci".

Povrede su ga omele da napreduje kao što se očekivalo, pa se i Kulagin samo zahvalio klubu na tome što mu je praktično "pola života" bilo povezano sa CSKA.

Da podsetmo, moskovski klub je ozvaničio saradnju sa Nikolom Milutinovim, srpskim centrom koji je došao iz Olimpijakosa, potpisao je i Majk Džejms, a klub je nedavno napustio Kajl Hajns.

Video: NBA zvezda sa ženom srpkinjom kulira uz hit Teodore Džehverović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA