≫ 

Mega prva "napala" tržište, "Skuši" će biti jak adut u rukama Vlade Jovanovića

Beogradski klub ozvaničio saradnju sa Amerikancem

  • 0
skuši smit Foto: youtube/nbagleague

KK Mega Leks je krenuo da gradi tim za narednu sezonu, u kojoj će, posle deset godina, ekipa imati novog trenera. Palicu je od Dejana Milojevića preuzeo Vlada Jovanović, a prvo pojačanje stiže iz SAD.

U pitanju je 25-godišnji plejmejker  Dajšon "Skuši" Smit koji je do prekida sezone igrao u NBA Dži ligi za Fort Vejn. Rođen je 11. novembra 1994. godine u Bronksu u Njujorku, visok je 188 centimetara i igra na poziciji "keca".

Američki plejmejker je posle četiri godine provedene na Dejton koledžu, 2017. godine profesionalnu karijeru započeo u Australiji, da bi potom u narednoj sezoni nastupao za Kanton Čardž u NBA Dži ligi gde je u proseku beležio 12.2 poena, 4.6 skokova i 6.2 asistencije.

Kraj sezone 2018/19 i početak prošle je igrao u Grčkoj za Peristeri da bi se potom vratio u NBA Dži Ligu u Fort Vejn za koje je u proseku imao 7.2 poena i 3.5 skokova.

Angažman u Megi neće mu biti prvo evropsko iskustvo pošto je već nastupao za grčki Peristeri.

 
 
 
View this post on Instagram
IT'S OFFICIAL: @scoochstackin is the new @KKMegaBemax player! Welcome to #ABALiga!A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Pogledajte neke od poteza novog igrača Mege

Video: Mega bez Milojevića preokrenula meč: Sloboda ispustila senzaciju u Kupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA