≫ 

Prinudno sletanje "Air Kanade": Vins Karter završio karijeru bez oproštaja

Legendarni igrač je najavio da mu je ovo poslednja sezone, ali nije očekivao da je završi na ovaj način.

  • 1

Odluka da će se sve utakmice najjače košarkaške lige na svetu igrati na jednoj lokaciji, a to će biti "Dizni Svet" u Orlandu, završila je karijeru jednog od najuticajnijih i najharizmatičnijih igrača ove lige - Vinsa Kartera.

Čekao je popularni "Air Kanada" što je nadimak iz Toronta gde je igrao na početku, da se vrati takmičenje, ali nije znao da će se vratiti u ovo formatu koji ga primorava da završi karijeru.

Cavaliers Hawks Basketball Foto: Tanjug/Ap

Nastavak sezone očekuje se 31. jula, uz to da će igrati 22 tima - 13 sa Zapada i 9 iz istočne konferencije, a to znači da osam timova ne nastavljaju takmičenje, među kojima je i Atlanta za koju je nastupao Karter.

Takmičenje će nastaviti Lejkersi, Klipersi, Denver, Juta, Oklahoma, Hjuston, Dalas, Memfis, Portland, Nju Orleans, Sakramento, San Antonio, Finiks (ZAPAD), Milvoki, Toronto, Boston, Majami, indijana, Filadelfija, Bruklin, Orlando, Vašington (ISTOK).

U Orlandu se naći ekipe koje su izgubile sve šanse za plasman u plej-of: Šarlot, Čikago, Njujork, Detorit, Atlanta, Klivlend (ISTOK), Minesota, Golden Stejt (ZAPAD)

Najavio je Karter da mu je ovo poslednja sezona i to u dresu Atlanta Houksa. Kako ekipa iz Džordžije nije ostvarila takav skor da može da se nađe u borbi za plej-of, automatski odlukom borda vlasnika klubova NBA lige Vins Karter je završio ovu sezonu.

Video: Vins Karter ekskluzivno za Telegraf.rs: Impresioniran sam Bogdanom

Jedan od najuticajnijih protagoniste u najjačoj košarkaškoj ligi u ovom veku u NBA je ušao 1998. kao peti pik na draftu. Prvi klub bili su mu Toronto Reptorsi, u kojima je i proveo najviše vremena i realno igrao najbolju košarku.

Delom i zbog toga što je kasnije imao ozbiljnih problema sa raznim povredama. Ali i pored toga nakupio je respektabilnih preko 20 sezona u Torontu, Nju Džersiju, Orlandu, Finiksu, Dalasu, Memfisu, Sakramentu i Atlanti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    5. jun 2020 | 01:42

    Steta bi bila da takav kosarkas kao sto je Vins, nakon toliko godina u NBA nema ni oprostajnu ceremoniju i sl. Ne verujem da nece biti slavlja, lose bi se odrazilo za kraj njegove karijere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA