≫ 

Bili hit ABA pre nekoliko meseci, narednu sezonu kreću iz najnižeg ranga domaće lige

Primorska će narednu sezonu, kako stvari stoje, krenuti iz najnižeg ranga zbog neispunjenih kriterijuma za dobijanje takmičarske licence

  • 2
ZAN MARK SISKO Foto: MN Press

Košarkaški klub Primorska nije dobio licencu za takmičenje u slovenačkom prvenstvu pa će, shodno propisima Košarkaškog saveza Slovenije, narednu sezonu krenuti iz najnižeg ranga takmičenja, četvrte lige, prenose slovenački mediji.

Valja podsetiti da je Primorska pre samo nekoliko meseci, sa reputacijom prvaka Slovenije, bila i hit u ABA ligi, dugo je bila u trci za plej-of poziciju, a u međuvremenu je uzela i slovenački Kup, i to sa već znatno slabijim sastavom od onog koji je počeo sezonu.

Negde na pola sezone klub su napustile udarne pesnice ekipe Šiško, Kuridža, Heris, otišao je i trener Jurica Golemac, i to sve zbog loše finansijske situacije kluba koji se tako rasteretio najvećih ugovora.

Ni to, ipak, nije opravilo situaciju - Primorska je, uz Radensku iz Murske Sobote, jedini od 46 slovenačkih klubova nije dobio licencu od Saveza za takmičarsku sezonu 2020/2021.

Ostaje mala nada da će se bilo šta po tom pitanju promeniti.

- Nismo ispunili određene zahteve. Imaćemo novi sastanak, posle kog ćemo znati više - bio je kratak u izjavi za lokalne medije čelnik Primorske Goran Jagodnik.

Video: Primorska iznenadila Partizan, crno-beli potpuno podbacili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    5. jun 2020 | 08:11

    Al su ludi,jedni u Srbiji kad nisu mogli da ispune kriterijume odmah su prodali ime i grb i ne ispali nego igrali Evropu cak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA