≫ 

Zvezda dovela pojačanje iz SAD: Iz Bostona se vraća dete crveno-belih!

Prvo pojačanje za klub, koje će se prvo kaliti u FMP-u

  • 2
Nikola Popović Foto: Youtube.com

Centar Nikola Popović, nekadašnji igrač juniorskog pogona KK Crvena zvezda, nakon četvorogodišnjeg iskustva u NCAA ligi gde je igrao za Boston Koledž, vraća se među crveno-bele sa kojima je potpisao četvorogodišnji ugovor.

To je Zvezda potvrdila na zvaničnom sajtu, u pitanju je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i finalista juniorske Evrolige sa crveno-belima 2015. godine.

Rođen je 19. jula 1997. godine u Banja Luci, visok je 211 centimetara i igra na poziciji krilnog centra i centra.

- Drago mi je da se vraćam u svoju kuću. Prethodne četiri godine proveo sam u SAD, napravio sam važan korak, stekao obrazovanje, stekao i dodatno igračko iskustvo, i vraćam se u Crvenu zvezdu gde želim da ostavim veliki trag. Smatram da sam doneo najbolju odliku i da sam izabrao najbolji put. Sada je na meni da radim, da treniram i da se nametnem - rekao je prilikom potpisa ugovora Nikola Popović, koji je tokom karijere na Boston Koledžu bio jedan od najboljih centara u ACC, najjačoj NCAA konferenciji.

- Prema dogovoru, Nikola će prvu od četiri sezone provesti u dresu KK FMP, gde će se privikavati na zahteve evropske košarke u kojoj nije bio poslednje 4 godine - saopštio je klub.

Video: Čović: Prava odluka Evrolige, ali i dobar standard za druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA