≫ 

On meni mater, ja njemu: Rađa opisao svađu sa Draženom pred kobnu saobraćajnu nesreću

Rađa oproštaj od Dražena pamti i po fanatizmu koji je pokazao u nebitnoj utakmici

  • 7
Dražen Petrović Foto: Guliver/Ken Levine/Getty Images)

Dino Rađa je na dan tragične smrti Dražena Petrovića evocirao uspomene na košarkaškog Mocarta.

Prošlo je 27 godina od tragične smrti Dražena Petrovića, a Rađa je "premotao" sećanje na veče pre kobne saobraćajne nesreće.

Posebno je Rađu inspirisala serija "Poslednji ples", jer ga Dražen neodoljivo podseća na Džordana svojim fanatizmom.

- Teško je napisati nešto o Draženu, a da već nije napisano. Ipak, nakon gledanja "Last dance", moram napraviti poređenje. Neću pričati o igračkim kvalitetima jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve šta je u Džordanovoj glavi, to je bilo i u Draženovoj. Identično. Zato i je bio to što je bio. Pobednik iznad svega. Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule, ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa napred - napisao je Rađa na Fejsbuku.

- Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvesno. Ko je tada imao pojma o bilo čemu. I sad za potvrdu svega, jedna situacija koju malo ko zna. Zadnja utakmica Draženova protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na Evropsko prvenstvo. Znači utakmica za ništa, niko nije trebalo ni da igra. Međutim, to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice koju smo izgubili nas dva pop...mo iz piz...ije. Ko kome nije dodao, ko nije zagradio. On meni mater, ja njemu i nema više tona. I onda sutradan taj nesrećni put. Ranom zorom sedimo on, ja i Stojko za istim stolom i pijemo kafu. Kaže on Stojku da mi kaže da sam idiot, a ja opet isto tako preko Stojka njemu. Nema veze šta igraš, važno ili ne, uvek si morao biti na sto posto. Zato i je bio veliki vođa.

Video: Dino Rađa: Reči Maljkovića o Vladi Divcu su mi promenile karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    7. jun 2020 | 22:20

    Stojko i Dražen pokatoliceni Srbi!

  • Vodolijax

    7. jun 2020 | 21:46

    A toliko naših mladih je poginulo u saobraćajnim nesrećama i mnoga prezimena ugašena a mi se i dalje bavimo šta je Rađa rekao Draženu i šta je pisalo u ličnoj karti......

  • Перагеније

    7. jun 2020 | 21:46

    Дражен је играо само неважне утакмице - и сам побеђивао, нико му није требао. Ниакада није имао петљу када су ствари биле озбиљне.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA