≫ 

NBA liga odlučila šta će sa igračima koji ne žele da nastave sezonu! Ima ih oko 50

Neki igrači u strahu od virusa i zbog karantinskih uslova takmičenje razmišljaju da li da igraju

  • 0
Zajon vilijamson, nba liga, nju orleans pelikans Foto: Tanjug/Ap

Najjača košarkaška liga NBA trebalo bi da se nastavi 31. jula u Diznilendu pored Orlanda tako da 22 kluba odigraju po osam utakmica i eventualni plej in ako osmoplasirana i devetoplasirana ekipa budu unutar četiri pobede razlike, pre nego što krene plej of.

Ali, lako je moguće da neće sve ekipe biti kompletne. Celi niz igrača izrazio je zabrinutost zbog uslovaa nastavka sezone i tražili način da izbegne povratak, piše ESPN.

Zato NBA i Udruženje igrača (NBPA) rade na dogovoru koji bi tim igračima omogućio da ne otputuju u Orlando ako ne žele.

Igrači su imali celodnevni konferencijski poziv u kojem je na trenutke učestvovalo između 40 i 50 igrača zabrinutih iz raznih razloga, a uglavnom se radi o košarkašima čije ekipe nisu kandidati za titulu - javlja Adrian Vojnarovski.

Glavni razlozi za brigu su porodične situacije, zabrana odlaska iz Disnilenda za vreme takmičenja, pandemija korona virusa.

Niko neće smeti da napusti kampus Disnilenda, a da po povratku ne bude 10 dana u karantinu. Porodice igrača neće moći doći u posetu do kraja prvog kruga plej-ofa.

NBA planira da napravi bazen zamenskih igrača koji bi uskočili umesto onih koji ne mogu ili ne žele da igraju. Iz tog bazena klubovi bi uzimali igrače i u slučaju da neko od njihovih bude zaražen korona virusom ili povređen, ali tada zamenjeni igrač više ne bi imao pravo nastupa do kraja sezone.

Još nijedan igrač nije javno otkrio da ne želi u Orlando, a NBA i NBPA rade na popisu sigurnosnih protokola koji će zabrinutim igračima dati više informacija na temelju kojih mogu doneti odluku.

Video: NBA zvezda sa ženom srpkinjom kulira uz hit Teodore Džehverović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA