Evroliga bi Tea i Saleta pre Partizana: Italijani tvde da će Virtus zameniti PAO u elliti

Posle izlaska Panatinaikosa iz elitnog takmičenja, srpski i italijanski klub stoje prvi u redu za plasman u elitu

  • 10
Ognjen Jaramaz, Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Italijanski viruts Bolonja i Partizan su realno najozbiljniji kandidati da popune mesto u Evroligi koje je Panatinaikos neočekivano prepustio drugom timu, prenosi Sportando, koji citira onlajn izdanje lista "Corriere di Bologna".

Ovaj medij tvrdi da je Virtus trenutno ispred Partizana u redu čekanja za elitno takmičenje, s obzirom na to da je još pre mesec dana aplicirao za Evroligu u slučaju da se desi odustajanje nekog od klubova.

- Bolonja je već podnela zahtev za prijem u Evroligu još pre mesec dana ako se ukaže mogućnost za to. Partizan je u međuvremenu takođe poslao zahtev, ali je u lošioj poziciji u odnosu na Virtus - kaže se u tekstu.

Kao da su naslutili takav sled događaja Italijani u ovom možda i najturbulentnijem periodu evropske klupske košarke.

Atinjani su nenadano "digli sidro", dugogodišnji gazda kluba Dimitris Janakopuls je klub stavio u prodaju, a predsednik Manos Papadopulos zvanično zatražio od Evolige da klub istupi iz takmičenja kome će predati svoju licencu.

Dakle, dilema je, ko preuzima poziciju atinskog kluba?

Poznajući "modus operandi" Evrolige, a to je striktno finansijski aspekt koji donosi klub i tržište iz kojeg dolazi, Italijani ne greše mnogo u tvrdnji da je Virtus trenutno ispred Partizana po pitanju ulaska u elitu.

Ostaje, ipak, da se neke stvari još preispitaju i izmere pre konačne odluke koja bi mogla da bude doneta već vog vikenda ili poečtkom naredne nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    12. jun 2020 | 14:46

    Zar nece niko tudjmanovu instituciju mi Srbi sigurno ne.

  • Ds

    12. jun 2020 | 14:09

    Ovo treba da nam bude cudno?

  • Dr mr

    12. jun 2020 | 16:25

    Ajmo breee u ligu sampiona napustiti sbu i raditi na vracanju i jacanju srpske lige i kupa realno neki aba kup regionalno da se okupe odredjene ekipe i eto da pogledaju nba evropu pa neznas ko je bolji od jokica doncica dva bogdanovica teodosica belog ....itd itd a ovako nas poniavaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA