Iz Zvezde je otišao uz kontroverze, hteo ga je Trinkijeri: Vojislav Stojanović je slobodan igrač!

Sada je sve na Stojanoviću

  • 6
Vojislav Stojanović Foto: MN Press

Vojislav Stojanović, nekadašnje dete Crvene zvezde i želja Partizana, slobodan je igrač.

On se posle dve godine u Vanoli Kremoni rastao sa klubom, pa je slobodan u izboru nove ekipe.

Podsećanja radi, nastupao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a zatim i u juniorskoj selekciji gde je igrao sa godinu dana starijom generacijom. U crveno-belom dresu je 2014. godine osvojio evroligaški Najk turnir za juniore, bio je izabran za MVP turnira, sa prosečnih 13,5 poena, 6,3 skokova, 4,8 asistencija i 1,5 ukradenih lopti.

Kasnije se na kontroverzan način oprostio od Zvezde, koja mu je nudila četvorogodišnji ugovor. Odbio je ponudu i otišao u Orlandinu, koja je nudila malo obeštećenje od svega 10.000 evra što je Crvena zvezda odbila, pa je spor završen na arbitraži FIBA.

FIBA je presudila na nešto veće obeštećenje od 29.000 evra, što je izazvalo gnev Crvene zvezde koja je reagovala saopštenjem u kojem je žestoko napala njegovog menadžera.

Zanimljivo je da je Stojanovića prošle godine želeo Andrea Trinkijeri, koji je dobro upućen u dešavanja u italijanskoj košarci. Sa Kremonom, Stojanović je osvojio Kup Italije prošle godine.

Video: Grobari pevali Silovo si Zvezdu, Novice: Pogledajte reakciju Veličkovića i Trinkijerija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola 54

    14. jun 2020 | 13:32

    Epilog se zna ko iz Partizan ode u FMP-2 bivsu Zvezdu koju ugasio Čović sigurno propada. Obratno ko god da je došao iz bivše Zvezde ili sadašnji FMP-2 u Partizan napravio veliku karijeru primar ima dosta svako ko prati košarku to zna jedino nepismeni ganci tvrde suprotno.

  • Nikola

    14. jun 2020 | 12:14

    Ako hoce da ozivi karijeru i da se vrati ozbiljnoj kosarci postoji samo 1 put a to je aba liga i to u 3 razlicita pravca: fmp, mega ili borac cacak. Ostalo je sve trenutna jurnjava za parama i vodi ga direktno u parove ili zadrugu za koju godinu.

  • Dejan

    14. jun 2020 | 11:49

    Daleko mu lepa kuća!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA