≫ 

Novi detalji o pogibiji Kobija Brajanta: Evo kako je došlo do pada helikoptera

Potvrđene teorije koje su stručnjaci dali posle nesreće

  • 0
Kobe Bryant, Gianna Bryant, Kobi i  Đijana Brajant, mesto nesreće, pad helikoptera Foto: Tanjug/AP

Dok istraga pokušava da utvrdi sve činjenice vezane za tragičnu pogibiju Kobija Brajanta, nove informacije iz izvora bliskih vlastima Kalifornije isplivale su na površinu.

Podsetimo, u velikoj helikopterskoj nesreći 26. januara ove godine život su izgubili košarkaška legenda Kobi Brajant, njegova 13-godišnja ćerka Đijana i još sedmoro ljudi, uključujući i pilota Aru Zobajana.

Skoro pet meseci kasnije objavljeni su novi detalji o nesreći koja je uzrokovala ovu tragediju, a oni su pokazali da je pilot bio dezorijentisan u trenutku pada letelice.

Istraga je pokazala da je Zobajan, razgovarajući s kontrolom leta, rekao da se penje na visinu od 1.220 metara kako bi došao iznad oblaka, a zapravo je u tom trenutku već padao i jurio prema brdu u koje se na kraju zakucao.

U izveštaju Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja stoji da je pilot verovatno loše procenio putanju letelice, što može da se dogodi ako postane dezorijentisan usled slabe vidljivosti.

Time su zapravo potvrđene teorije stručnjaka, koje su ubrzo posle nesreće nagoveštavale da je Zobajan bio dezorijentisan. Još ranije Odbor je potvrdio da na helikopteru nije bilo tragova mehaničkog kvara.

Odbor je objavio izvještaj na 1.300 stranica, ali nije ponudio konačan zaključak o tome što je prouzrokovalo nesreću, nego je samo konstatovao sve poznate činjenice. Konačan izveštaj se još čeka.

Video: Dron snimio stravu i užas: Potresni kadrovi mesta Kobijeve smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA