≫ 

Duško je najgori trener, Jasikevičijus je najviše pio: Dijamantidis otkrio pikanterije i o Spanulisu

Legendarni grčki plejmejker Dimitris Dijamantidis govorio je za grčki Betarades o više tema i između ostalog se dotakao i trenera Duška Ivanovića

  • 0
Duško Ivanović Foto: MN Press

Dijamantidis je sa Panatinaikosom triput (2007, 2009. i 2011) osvajao Evroligu pod vođstvom Željka Obradovića, a bio je i MVP sezone i Fajnal fora u ovom takmičenju.

Čovek koji je svojevremeno rekao da bi bio pecaroš da se nije bavio košarkom, kaže da je najgori trener od odlaska Željka Obradovića (2012) - Duško Ivanović.

Najsnažniji saigrač sa kojim je igrao kaže da je Stiv Baknejl, ali je otkrio je zanimljivu anegdotu o Vasilisu Spanulisu, ali i Šarunasu Jasikevičijusu.

- On (Spanlis) je bio najviše sujeveran. Imao je dosta stvari. Na primer svoje papuče, specifične neke stvari na svoj način... Jasikevičijus je najviše pio - rekao je Dijamantidis.

Otkrio je i od koje ekipe je najviše mrzeo da gubi...

- Baskonija! Jedini tim koji nismo mogli da pobedimo. Kada je reč o igraču, mislim da je to Arvidas Macijauskas. Nismo mogli da ga čuvamo, nismo hteli da gubimo od njega, ali smo gubili. Jer nismo mogli da nađemo način da ga sačuvamo - ispričao je Dijamantidis.

Nije mu se ostvarila želja da igra sa Huan Karlosom Navarom, a najboljim grčkim igračima smatra Spanulisa, Kalatisa i Kostasa Slukasa.

- Nisam spomenuo Janisa Adetokumba jer je on van svake diskusije - kaže Dijamantidis.

Adetokumbo je trenutni MVP NBA lige i sva je prilika da će to ostati i na kraju ove sezone ako se ta nagrada bude dodeljivala u sezoni okrnjenoj pandemijom korona virusa.

- Što se tiče igrača s kojima sam imao najbolju hemiju, bilo ih je više, Stefon Lazme, Džejms Gist, Majk Batist, Jasikevičijus, Spanulis, Fragkiskos Alvertis - istakao je Dijamantidis i pobrojao Gista i Lazmea, od kojih su obojica igrala za Partizan, a Gist je poslednju sezonu proveo u Zvezdi.

Video: Seksi devojka Aleksa Zvereva pokazala šta ume

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA