Lebron je pre osam godina uzeo prvi prsten i razbio dinastiju tri buduća MVP-ja

Pre tačno osam godina Lebron je razbio snove o jednoj ozbiljnoj dinastiji Oklahoma Siti Tandera pobedom 121:106 u finalu NBA lige

  • 0
NBA All Star Game Basketball Foto: Tanjug/AP

Tragedija Oklahoma Siti Tandera koji su naslednici franšize Sijetl Supersoniksa u drugoj deceniji 21. veka može se spakovati u nekoliko poraza.

Ekipa se krunila odlascima glavnih zvezda, Kevina Durenta, Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena tako da sada više niko od tri bivša MVP-ja lige ne igra u tom klubu.

Pre tačno osam godina, 21. juna 2012. godine Vestbruk, Harden i Durent su po poslednji put igrali skupa u Oklahomi jer je tada ovaj tim poražen u finalu NBA lige od Majami Hita.

Hit koji je dve godine ranije formirao supertim sa Lebronom Džejmsom, Krisom Bošom i Dvejnom Vejdom kiksnuo je 2011. porazom od Dalasa, ali je njihova sirova snaga i kvalitet došla do izražaja protiv još neiskusne Oklahome godinu kasnije.

Mlađani Vestbruk, Durent i Harden su "položili oružje" u pet utakmica, a u petom meču je Lebron Džejms svoj prvi šampionski prsten uzeo tripl-dablom od 26 poena, 11 skokova i 13 asistencija.

Kao jedan od džokera u tom meču bio je i Majk Miler koji je sa klupe ubacio sedam od osam trojki i sa 23 poena pomogao slavlju ekipe sa Floride.

Harden je iste godine otišao u Hjuston Roketse i tamo se ustoličio kao jedan od najboljih napadača lige, alfa i omega franšize iz Teksasa.

Četiri godine kasnije, Oklahomu je posle poraza od Golden Stejta napustio i Kevin Durent prelaskom upravo u Voriorse, da bi to prošle godine učinio i Vestbruk odlaskom u Roketse.

Oklahoma posle 2012. više nikada nije zaigrala u finalu najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu. Džejms je i godinu posle finala 2012. postao šampion NBA posle čuvene trojke Reja Alena i serije sa San Antonio Sparsima.

Mamuze su mu se revanširale 2014, posle čega je počela dominacija Golden Stejta, prekinuta jedino od strane Lebronovih Klivlend Kavalirsa 2016, a onda i Toronto Reptorsa 2019. godine.

Video: Okršaj srpskih divova: Bobi nadigrao Jokića za rekord karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA