Žoc okrenut leđima ide niz hodnik, poznati menadžer poručuje: Ovo nije njegov poslednji ples

Dobra vest i poruka za sve ljubitelje košarke

  • 1
Željko Obradović Foto: Milena Đorđević

Poznati košarkaški menadžer Aleksandar Rašković poručio je da oproštaj Željka Obradovića od Fenerbahčea nije njegov "poslednji ples".

Time je aludirao na dokumentarac "The Last Dance" u kome je Fil Džekson, trener legendarne generacije Čikago Bulsa nazvao svoju završnu sezonu među "Bikovima".

"Zen Master" Džekson je tada, znajući da zbog neslaganja sa generalnim menadžerom Džerijem Krausom - odlazi, opisao sezonu kao poslednji ples, a Bulsi su osvojili šestu titulu od 1991. do 1998. godine. Jedine dve nisu osvojene kada je Majkl Džordan privremeno bio penzionisan.

- U Fenerbahčeu: sedam sezona, 25 mogućih finala, učestvovao u 17 i pobedio u deset... a ovo nije poslednji ples - napisao je Rašković uz Obradovićevu fotografiju.

Na Instagramu je objavio i fotografiju našeg slavnog trenera kako okrenut leđima ide niz hodnik, sa istom porukom.

željko obradović Foto: instagram/alxander.raskovic

Obradović se u utorak uveče oprostio od Fenera posle punih sedam godina na klupi istanbulskih žuto-crnih, četiri titule prvaka Turske, po tri Kupa i Kupa predsednika, ali i jedne Evrolige.

Objasnio je da želi da se odmori na najmanje godinu dana i pauzira od trenerskog posla, a odluku je doneo posle odlaska u Srbiju u petak i boravka sa svojom porodicom.

Žoc je kao trener Fenerbahčea vodio tim na 507 utakmica i pobedio je na 382, a od ovog kluba je stvorio redovnog pretendenta na titulu u Evroligi. Za sedam godina pet puta je vodio tim do Fajnal fora Evrolige, a triput u finale.

Video: Nenad Trunić ušao je pre Saleta Đorđevića u kadetsku selekciju Srbije, ali je imao peh pred Bormio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA