≫ 

Sad je stvarno kraj: Karter nije dočekao veličanstven ispraćaj, skromno je otišao u legendu

Jedan od najvećih NBA igrača u protekle dve decenije potvrdio da se neće vraćati na teren

  • 1

"AiR Canada" Vins Karter (43) je morao "prinudno da sleti" zbog prekida sezone, nije mu se dalo da poput najvećih imena košarke ode uz fanfare, ovacije, uz ispraćaj dostojan velikana. Pandemija korona virusa prekinula je poslednju sezonu jedne od najdugovečnijih i najspektakularnijih NBA karijera koja je trajala 22 godine sa uzletom u Torontu i ateriranjem u Atlanti.

Još na početku sezone kada je dogovorio saradnju sa Hoksima, Karter je najavio odlazak u penziju po završetku iste, u međuvremenu se nije predomislio, što je i potvrdio u podkastu "Winging It With Vince Carter".

Vins je odavno prestao da leti, ali je do samog kraja, do poslednje utakmice, izazivao oduševljenje navijača gde god da se pojavio zbog same činjenice da još igra košarku i kao takav je bio živa atrakcija u NBA karavanu.  Između Toronta i Atlante, igrao je za Nju Džezi, Orlando, Finiks, Dalas, Memfis i Sakramento.

Karteru je ostao nedosanjan san titula šampiona, tako da će u analima NBA negde ostati zabeleška o njemu kao jednom od najboljih igrača bez titule prvaka najjače lige na svetu.

Sve drugo je uglavnom osvojio: osam puta je bio "ol-star", jednom pobednik takmičenja u zakucavanju, bio je i "ruki" godine. Osvajač je zatne olimpijske medalje sa selekcijom SAD u Sidneju 2000. godine.

Poslednje poene dao je Niksima u završnim sekundama utakmice u Džordžiji, pogodio je trojku i otišao u legendu. Uz spektakularna zakucavanja, upravo su trojke bila njegova uža specijalnost.

Igrajući za Dalas (2011-2014) postao je tek 11. igrač u istoriji lige koji je ubacio više od 1.600 trojki u karijeri.

Karter teško da će i u godinama koje dolaze pasti u zaborav, jer je toliko puta dizao navijače na noge da su njegove bravure i zakucavanja postali nezaobilazan sadržaj gotovo svakog video prikaza najpoteza poslednje dve decenije.

Telegraf je prilikom svoje posete Sakramentu imao privilegiju da intervjuiše Vinsa Kartera, tada igrača Kingsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA