≫ 

Otkrivamo zašto je Trinkijeri podneo zahtev za raskid ugovora: Voleo je Partizan do poslednjeg evra!

Andrea Trinkijeri ne želi više da bude trener crno-belih

  • 99
Andrea Trinkijeri, KK Partizan Andrea Trinkijeri na utakmici Partizana; Foto: MN Press

Između Andree Trinkijerija i Partizana je "pukla ljubav", nakon što je italijanski stručnjak podneo zahtev za raskid ugovora. Ovakva situacija se mogla i naslutiti, jer je Trinkijeri pre nekoliko dana kriptovanom porukom zabrinuo navijače oproštajnom porukom.

Bilo je to, kako saznajemo, još u vreme dok su trajali pregovori između njega i uprave crno-belih da se sklopi dogovor za nastavak saradnje.

Trinkijeri je došao u Partizan u novembru 2018. godine i tada je potpisao trogodišnji ugovor. Međutim, odlazi iz Humske posle nepune dve sezone.

- Vraćam se kući - napisao je Trinkijeri uz zastavu Italije, a zatim dodao poruku za navijače Partizana.

- Nezaboravno vreme i najbolji navijači - dopunio je Trinkijeri uz fotografiju sa jednog od meča u Areni.

Već ovo su mnogi shvatili kao najavu rastanka, a zvanična potvrda toga stiže kroz Trinkijerijev podneti zahtev za raskid ugovora.

Ovo nije ono čemu su se u Partizanu nadali, jer su prethodnih nekoliko dana pokušali da sklope dogovor sa Trinkijerijem o nastavku saradnje.

Koktel KK Partizan, Andrea Trinkijeri, Ostoja Mijailović Andrea Trinkijeri i predsednik Partizana Ostoja Mijailović; Foto: Nikola Tomić

Partizan je definitivno u Evropi jedan od najteže pogođenih timova zbog korona virusa i prekida sezone, pošto su u momentu kada je košarka zaustavljena osigurao prvo mesto u plej-ofu ABA lige, a imao je i prednost domaćeg terena u Evrokupu sve do projektovanog finala.

Ipak, odlukom Evrolige da se sezona prekine i da isti timovi igraju ovo takmičenje i naredne sezone, Partizan je ostao bez šanse da se domogne elitnog evropskog takmičenja. To je bio i težak udarac na finansije crno-belih, koji su pokušali da koriguju budžet za sledeću sezonu.

Video: Zar ti misliš da sam ja ovde zbog para? Ovako je Trinkijeri odgovorio na pitanje o plati

U skladu s tim, započeti su i pregovori sa Trinkijerijem. Kako je u javnosti procirilo, Trinkijeri je u poslednjoj godini ugovora imao garantovanu platu od 550.000 evra. Čelnici crno-belih ponudili su mu da pokaže dobru volju i ljubav prema klubu, koju je godinama iskazivao kroz izjave zbog čega je postao i miljenik Grobara, pa se sa Trinkijerijem pregovaralo se za sledeću sezonu odrekne iznosa u vrednosti od dve mesečne plate, što okvirno dođe oko 90.000 evra.

Međutim, "tradizione di famiglia" je ovoga puta prevagnula na stranu novca, umesto prema ljubavi prema Partizanu. Nije pomoglo ni to što je Trinkijeri dobio i garancije za stan velike kvadrature u Beogradu, luksuzan automobil...

Kako saznajemo, Trinkijeri nije hteo ni da čuje za predloge Partizana. Njegov zahtev bio je novi ugovor, sa tendencijom da bude rastući i povoljniji od trenutnog, kao i da ima garancije za budžet za igrače, ali i da ima veća ovlašćenja.

Na kraju nije došlo do sporazuma, Trinkijeri nije ima razumevanja za Partizan i tešku situaciju u koju je klub dovela pandemija korona virusa. Nema sumnje da će mnogo razočarati sve navijače Partizana i da sada sve njegove izjave o ljubavi prema klubu nemaju toliku težinu.

Video: Pitali su Trinkijerija za pojačanja: Odgovorio je pesmom Grobara

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angry

    29. jun 2020 | 16:35

    Sada vec cuveni casovi ljubavi... Smejurija...

  • Ciganovic

    29. jun 2020 | 16:18

    Мени жао Партизана. Њих нико не воли. Сви хоће само паре. И тренери, и играчи, и навијачи, и управе, и стручни штабови, ма сви који имају додира са Партизаном. Зато је покојни Миша Тумбас био највећи, дао му предобри Господ рајско насеље где праведници почивају. Сви остали само из интереса. Тужно.

  • Cubaka

    29. jun 2020 | 16:30

    Andrea Trinkijeri: Za Partizan ću Hodati u Vatru , do poslednjeg evra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA