Šćepanović je glavni kandidat za Trinkijerijevog naslednika: Na spisku je još interesantnih imena

Pitanje je da li bi ostao na duže ili na kraće staze

  • 9
Vlado Šćepanović, Andrea trinkijeri, Dušan Kecman Foto: Nikola Tomić

Bivši košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije Vlado Šćepanović glavni je kandidat za mesto Andree Trinkijerija na klupi crno-belih.

Ona se još nije ni "ohladila" posle odlaska Trinkijerija, štaviše, klub još nije ni potvrdio pisanje beogradskih medija da je Andrea podneo zahtev za raskid ugovora, a već mu se traži naslednik.

Ad hok, odnosno privremeno rešenje verovatno bi mogao da bude upravo Šćepanović koji je u klub došao 2018. godine.

Trinkijeri je novembra iste godine postao trener crno-belih i do sada izgradio dobar tim koji je ove godine osvojio Kup Radivoja Koraća i bio prvi u ABA ligi i jedan od favorita u Evrokupu.

Sličnom manevru koji je sada na raspolaganju Partizanu, je po naprasnom odlasku trenera Milana Tomića pribegla i Crvena zvezda u prvom delu ove sezone.

Tomić je otišao posle pritisaka i nešto lošijih rezultata, a na njegovo mesto je postavljen Andrija Gavrilović kome je išlo solidno sve do postavljanja Dragana Šakote na mesto trenera.

Ni Šakota se nije zadržao dugo, pošto je pre tri nedelje predstavljen Saša Obradović, ali je Šakota bio zamišljen kao trajnije rešenje od Gavrilovića.

S druge strane, Partizanu su na raspolaganju još neki treneri, ali je pitanje koliko će crno-beli moći da im izađu u susret.

Zvezdan Mitrović je nedavno raskinuo ugovor sa Asvelom sa kojim se spori zbog razloga za dobijanje otkaza. Mitrović bi možda mogao da bude skupo rešenje, spominje se i Vlado Androić koji je bio pomoćnik Željku Obradoviću u Fenerbahčeu.

S obzirom na to da je Obradović nedavno najavio da se povlači iz košarke na makar godinu dana, da bi se odmorio, otvorila se i opcija za Androića.

Kada je reč o Šćepanoviću, on je trenersku karijeru počeo u Budućnosti 2016. godine, a pre dolaska u Humsku bio je pomoćnik Trinkijeriju u Bambergu.

Kao igrač je sedam godina proveo u Budućnosti od 1993. do 2000. godine, posle čega je dvaput bio u Partizanu, a igrao je i za PAOK, Panatinaikos, Efes Pilsen, Skiper iz Bolonje, Granadu, Mursiju i Panelinios.

Video: Trunić: Od 36 klubova u Italiji od stranih igrača Saša Đorđević i ja smo bili jedini plejmejkeri

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA