≫ 

Zvezda ozvaničila prvo pojačanje u danu kad je Trinkijeri otišao iz Partizana

Kamerunac potpisao ugovor sa crveno-belima

  • 12
Lendri Noko, KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda i zvanično je dovela prvo pojačanje za sledeću sezonu u danu kada je Andrea Trinkijeri napustio Partizan. Kamerunski centar Lendri Noko potpisao je ugovor sa klubom s Malog Kalemegdana.

Bivši centar novog šampiona Nemačke Albe iz Berlina je rođen 9. aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu.

Visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma, a prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu Monteverde na Floridi, kasnije i na čuvenom koledžu Klemson.

Nakon epizode u SAD, Noko je gradio svoju karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije, a poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao je u Berlinu za ekipu Albe sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio i titulu prvaka Nemačke.

U Evroligi je na 28 utakmica imao prosek od 8,7 poena i skoro 6 skokova, a na 4 utakmice imao je dabl-dabl učinak sa dvocifrenim učinkom u broju poena i skokova.

Takođe, tokom sezone 2017-2018 Nnoko je bio član Detroit Pistonsa, a kroz nastupe u razvojnom timu Grand Rapids Drive izborio se i za prestižnu titulu najboljeg defanzivca G lige.

Kako kažu u Zvezdi na njegovom predstavljanju, radi se o velikom borcu, izuzetno snažnom košarkašu i timskom igraču, koji će ekipi doneti veliku energiju, mnogo skokova i čvrstinu pod košem. Veliko zadovoljstvo im predstavlja i činjenica da je Noko pored nekoliko većih i finansijski izdašnijih ponuda evroligaških klubova izabrao Crvenu zvezdu u kojoj je video pravo mesto i sredinu da nastavi da napreduje kao igrač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok 2

    29. jun 2020 | 21:01

    Dobro dosao u najveci srpski klub

  • lolovoz

    29. jun 2020 | 20:52

    Odlican igrac. Sad jos vratite i Dusana Ristica posle fenomenalne sezone u Astani !

  • Nusknvp

    29. jun 2020 | 21:40

    Kamerunac da igra kosarku ? Pa bolje da im igra stopera u fk :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA