≫ 

Kari, nema šale sa Ivanovićem: Priča o Duškovom ponižavanju Skole je dokaz da je najsuroviji trener

Legendarni Piroćanac će se sigurno potruditi da zaboravi na ovo finale, ali i svoj potez pre meča

  • 4
Duško Ivanović i Svetislav Pešić Foto: Twitter.com

Duško Ivanović je još jednom potvrdio trenersku klasu pobedom nad Svetislavom Pešićem, u finalu španske ACB lige.

Pobedila je Baskonija Barselonu sa 69:67, što je ujedno bio derbi stare trenerske škole sa naših prostora.

Kari je bio opušten pre duela, zajedničko fotografisanje uz pehar je proteklo uz peckanje.

- Pipni pehar malo, jer kasnije... ne znaš - rekao je Pešić Ivanoviću na španskom jeziku.

- Videćemo - kroz smeh je odgovorio Ivanović, a čak i kasnije, Pešić je držao ruku na postolju pehara, Ivanović je nešto skromnije stavio ruke iza leđa i sačekao svoj trenutak da prigrli trofej.

Karma je čudo, to je ovaj put na svojoj koži osetio čuveni Kari, a Ivanović je još jednom potvrdio da spada u sam krem trenerskog posla u Evropi, iako mu nije lako da se održi zbog neverovatne discipline i surovosti u radu sa igračima.

Duško Ivanović i Svetislav Pešić Kari nije odoleo, pehar ga je privlačio Foto: Twitter.com

Nedavno ga je Dimitris Dijamantidis okarakterisao kao najgoreg trenera sa kojim je radio, nije se moralo dva puta pretpostaviti zašto tako razmišlja, iako se Dušku znanje nikako ne može osporiti.

Ipak, Ivanović ima taj problem da mnogi igrači izbegavaju da dođu u njegov tim, upravo zbog toga što znaju da ih čeka "krvav" dril i treninzi do granice iznemoglosti.

Iako i Pešić, Željko Obradović i još nekoliko trenera sprovodi čvrstu disciplinu i zahtevaju mnogo od igrača, niko u tome nije rigorozan i striktno dosledan kao Ivanović.

To potvrđuje i jedna davnašnja anegdota - u jednom intervjuu za grčki Sport24, Hristos Harisis ispričao je detalj iz 2002. godine, kad je igrao u Baskoniji kod Ivanovića.

- Nakon treninga, Skola je došao do Ivanovića i rekao mu "treneru, mnogo sam umoran, hteo bih da dobijem slobodan dan sutra, potreban mi je odmor". Nijedan igrač to nije znao, ali Ivanović je svakako planirao da nam svima da slobodan dan sutradan.

Duško je Luisu rekao: Aaaah, umoran si? Pa dobro. Sutra će svi imati slobodan dan, a ti ćeš doći ujutru u trening centar, treniraćeš pre podne, popodne ćeš imati šuterski trening.

Saigrači nisu izdržali kada su čuli šta se desilo.

- Ostali argentinski igrači su se "valjali od smeha, Skonoćini, Noćioni, Oberto... Šta se desilo na kraju? Jadni Skola je radio ceo dan dok smo mi odmarali - naveo je Harisis.

Ipak, Skola nije zamerio i veoma je zahvalan Ivanoviću na svemu što su zajedno u karijeri uradili. Na to je podsetio i pre nekoliko meseci, kada je počela pandemija korona virusa.

Armani je trebalo da gostuje Baskoniji, utakmica je otkazana, a Skoli je najviše bilo žao zbog Ivanovića.

- Mnogo mi je žao što nisam dobio priliku da ponovo zaigram u Vitoriji. Želeo sam da uoči meča zagrlim Ivanovića i da mu kažem da sam ponosan što sam ponovo tu, pa makar i u protivničkom dresu. Mnogo sam mu zahvalan - rekao je tada Skola o ekscentričnom treneru, koji danas privlači veliku pažnju još i imidžom, noseći dug konjski rep.

Video: Marko Marinović o godini u Zvezdi, Kariju Pešiću i kontroverznoj dodeli medalja protiv Partizana

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA