≫ 

Najlmađi seniorski trener u srpskoj košarci napustio Radnički

Klub sa Crvenog krsta rastao se sa Goranom Vučkovićem

  • 0
Goran Vučković Foto: Telegraf

Goran Vučković (27) više nije trener košarkaša Radničkog, saopštio je klub sa Crvenog krsta. Vučković je imao veliki karijerni izazov u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, kada je njegov tim igrao protiv Crvene zvezde.

On je u 26. godini debitovao kao trener na ovom turniru, vodio je Radnički posle prve deonice, ali je razlika u klasi bila prevelika, što se odrazilo na krajnji rezultat.

- Trener seniora Goran Vučković i rukovodstvo kluba usaglasili su se da je došao pravi trenutak da on nastavi karijeru na višem nivou. Ponosni smo kao klub što smo afirmisali novo trenersko ime na ovim prostorima.

- Pravi potez uprave bio je pre tri i po godine kada je na mesto trenera seniorskog tima postavila Vučkovića, tadašnjeg trenera pionira- , saopštio je BKK Radnički na Instagramu.

KK Crvena zvezda -KK Radnički Foto: Telegraf

- Tokom mandata na klupi Krstaša, 27-godišnji trener uveo je tim u Drugu ligu, posle osam godina odveo je Romantičare na završni turnir "Kupa Radivoja Koraća" u Nišu, gde su u četvrfinalu poraženi od Crvene zvezde.

- Zajedno smo ostvarili velike uspehe, ušli u viši rang takmičenja, igrali fenomenalnu košarku, pobeđivali bolje i bogatije, pobeđivali klubove iz višeg ranga takmičenja, plasirali se na završni turnir Kupa Srbije.

- Zajedno smo pokazali košarkaškoj javnosti da u Srbiji ima mladih trenera kojima treba dati šansu. BKK Radnički treneru Vučkoviću želi mnogo uspeha u daljoj karijeri i sigurni smo da ceh Radnički sa Krsta uvek biti njegov dom", zaključeno je u saopštenju Radničkog.

Vučković je i pomoćni trener u juniorskoj reprezentaciji Srbije.

Video: Koš u Banatskom Brestovcu svedoči o NBA snovima Igora Kokoškova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA