≫ 

Kokoškov posle preuzimanja Fenerbahčea: Ništa se ne menja u vezi reprezentacije!

Selektor Srbije ispričao kako se lako dogovorio sa turskim klubom

  • 1
igor kokoškov Foto: Tanjug/Ap

Aktuelni selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov, potpisao je ugovor na tri godine sa Fenerbahčeom.

Kokoškov je tako na klupi turskog velikana nasledio zemljaka Željka Obradovića, koji nije želeo da ostane u Feneru posle skraćivanja budžeta.

Posle zvanične objave, selektor Srbije je istakao da se ništa ne menja u njegovom angažovanju u reprezentaciji i da je dogovor sa Fenerom brzo postignut.

- Sve se izdešavalo jako brzo. Pre nekoliko dana Fenerbahče je kontaktirao moj agenta, tada je došlo do inicijalnog kontakta, razgovarali smo, razvili neku temu i vrlo brzo smo došli do dogovora. Iznenađenje možda postoji, ali ovo je moderni košarkaški svet, košarkaško tržište je jedinstveno, cirkulacija igrača i trenera je takva.

- Nije kao pre 20 godina kada sam došao u NBA, nije to put bez povratka, sada dinamika između Evrope i NBA postoji sve vreme. Mi pratimo Evroligu i evropsku košarku, informacije su tu, vreme se promenilo, rekao je najpre u razgovoru za Sport klub Kokoškov.

Posao u evroligašu neće uticati na selektorski rad Kokoškova u nacionalnom timu Srbije.

- Reprezentacija je čast, zadovoljstvo i emocija, u tom smislu se ništa nije promenilo i ne može da se promeni preko noći. To nije posao, ne znam koji je bio poslednji selektor koji je bio profesionalac u Košarkaškom savezu Srbije.

- Daću svu svoju energiju i entuzijazam da se nacionalni tim reprezentuje što bolje. Situacija je trenutno takva da mi ne znamo mnogo stvari – da li se i kada igraju prozori, koliko utakmica, kada je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, mnogo je nagađanja..

-Sada su glavni tekući problemi, i dalje se borimo sa virusom. Ljudi iz Fenerbahčea nemaju ništa protiv reprezentacije, i njihovi turski košarkaši igraju za njihov nacionalni tim – oni su vrlo nacionalno orijentisani, nema nejednakih standarda. Kada je reč o meni, ništa se nije promenilo u tom smislu. - rekao je Kokoškov.

Video: Kokoškov: Imamo u timu veterane i nekoliko beba..

(Telegraf.rs/Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    6. jul 2020 | 01:03

    Ovi turci bad bas vole,utemeljili smo im trenersku klupu u feneru,takodje ne moze sezona da prodje bez Srbina u ekipi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA