≫ 

Ona je jaka kao Miha: Košarkašica pobedila leukemiju posle 12 meseci borbe i vraća se na teren

Velika vest stiže iz Mađarske

  • 2
Livija Gereben Foto: Instagram.com

Mlada mađarska košarkašica Livija Gereben vratila se na teren nakon što joj je prošle godine dijagnostifikovana leukemija.

Igračici mađarskog Seksarda, koja ima 20 godina, početkom prošle godine potvrđeno je da boluje od lekemije, a u prethodnih 12 meseci njeno lečenje uključilo je i presadivanje koštane srži.

Ona se pojavila na okupljanju reprezentacije, na opšte oduševljenje svih, a njen povratak FIBA je na svom sajtu nazvala najpozitivnijom košarkaškom pričom u ovoj godini.

Gereben još uvek mora da se pridržava strogih mera koje joj preporučuju doktori, a saigračice i svi iz stručnog štaba bili su srećni što ponovo trenira.

- Osećam se kao da sam se vratila kući. Bila sam toliko uzbuđena da skoro nisam ni spavala. Veoma sam se radovala što ću ponovo videti saigračice jer većinu nisam videla više od godinu dana - rekla je Gereben, prenosi FIBA.

 
 
 
View this post on Instagram
I’m thankful to be here again🙏🏼🇭🇺🏀A post shared by Lívia Gereben (@gerebenlivi) on

Gereben je u mlađim kategorijama za Mađarsku nastupala na brojnim takmičenjima uključujući i basket 3x3.

Vulverhempton je poražen od Arsenala u prošlom kolu, ali i dalje ima šansu za istorijski uspeh i plasman u Ligu šampiona. Da bi do toga došao, mora da se vrati pobedama već danas (19.00) na gostovanju Šefild Junajtedu, gde je kvota na dvojku 2,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šefild Junajted - Vulverhempton

Video: Savo Milošević zamalo zaplakao kada je pričao o Mihajloviću

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA