≫ 

Zvezda dovela četvrto pojačanje, Lengston Hol potpisao na dve godine

Crveno-beli polako kompletiraju redove za narednu sezonu

  • 16
Lengston Hol Printskrin: Youtube/SEBHL

Američki košarkaš Lengston Hol, inače član grčkog Promiteasa, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom!

Ovu vest prvi je javio Emilijano Karšija, urednik specijalizovanog košarkaškog portala "Sportandno", koji navodi da je Hol u "naprednim pregovorima" sa srpskim šampionom, a potom je stigla i potvrda portala "Eurohoops".

Hol se još sredinom juna pominjao kao potencijalno pojačanje Zvezde, ali je tada bilo priče da ga žele još i Uniks, Panatinaikos i Olimpijakos.

Pre Hola, Zvezda je angažovala doskorašnjeg centra Albe Lendrija Noka, i dvojicu spoljnih aduta Džordana Lojda i Korija Voldena.

Hol ima 28 godina i nastupao je tri sezone za Promiteas. Na 13 utakmica u Evrokupu prosečno beležio 11,4 poena i 5,7 asistencija. Pamte se i njegove odlične partije u Top 16 fazi, ponajviše dve vrhunske utakmice protiv Venecije (16p i 9as) i Oldenburga (20,p 8as).

Igra na poziciji kombo pleja, četiri godine je studirao na Univerzitetu Merser, profi karijeru je krenuo u italijanskoj Pistoji, a potom je igrao u Kantuu, Bonu, Kolososu sa Rodosa i Ciboni - gde se zadržao tri meseca. Takođe, 2014. godine je igrao Letnju ligu, ali nije uspeo da se izbori za ugovor u NBA.

Video: Saša Obradović: Deo sam svakog kamena ovog terena, zaslužujem da budem trener Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mickey

    8. jul 2020 | 19:46

    Jos Dzejms Anderson i ekipa formirana....

  • kupujmo domace

    8. jul 2020 | 19:42

    Koliko vidim nema nista od ideje da se dovedu nasi igraci. Klasican politicki spin u stilu sistema. A na pocetku je isla prica ali je ostala samo prica.

  • Crno. Beli.

    8. jul 2020 | 18:48

    Pravi naslov !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA