≫ 

Marko Simonović i treći put u Zvezdi!

Peto pojačanje i dobro poznato lice opet

  • 40
Izbor najboljih fotografija koje su Tanjugovi reporteri zabeležili u 2016. godini

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Krilni košarkaš Marko Simonović vratio se i treći put u Crvenu zvezdu, objavio je klub.

Nekadašnji kapiten tima sa Malog Kalemegdana ozvaničen je u ovosezonskom Zvezdinom stilu, kratkim videom sa pasošem i spiskom klubova kao pečatima.

Glasina je bilo prethodnih dana, a njihova potvrda je stigla u ponedeljak popodne, kada je Zvezda navela da je Simonović potpisao dvogodišnji ugovor.

Iskusni 34-godišnji krilni košarkaš iz Prištine je prethodno nastupao za Zvezdu od 2012. do 2014. godine, a onda i od 2015. do 2017.

Sa njom ima sedam osvojenih pehara koji uključuju dva u ABA ligi, isto toliko u prvenstvu Srbije i tri Kupa Radivoja Koraća.

Simonović je nakon drugog odlaska iz Zvezde bio dve sezone u Zenitu iz Sankt Peterburga, a onda po deo prošle sezone u Cedevita Olimpiji i Unikahi iz Malage.

 

On je ove sezone peto pojačanje crveno-belih posle Lendrija Noka, Džordana Lojda, Korija Voldena i Lengstona Hola.

Marko je prosečno imoa 9,4 poena (53 odsto šuta iz igre, 40 odsto trojke) 2,8 skokova i 0,5 asistencija uz 0,7 ukradenih lopti po meču u Evroligi sa Zvezdom.

Marko SImonovic

Foto: MN Press

Simonović je igrajući za Zvezdu stekao i status reprezentativca Srbije sa kojom je igrao na nekoliko velikih takmičenja i osvojio dve srebrne medalje - najpre na Mundobasketu 2014. u Madridu, a onda i na Olimpijskim igrama u Riju.

Da podsetimo, još prošle sezone se pričalo o njegovom povratku u Zvezdu, sve je navodno bilo dogovoreno na relaciji Simonovića i kluba, ali je tadašnji trener Milan Tomić bio protiv i imao je drugačije zamisli.

Video: Košarkaški reprezentativac Marko Simonović na zanimljiv način opisao je svoje dane u karantinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA