"Bio sam u teškoj depresiji u Zvezdi, nisam očekivao toliki pritisak"

Nikola Radičević ispričao šta mu se sve dešavalo i zašto je otišao iz kluba

  • 4
KK Crvena zvezda - KK Baskonija

Foto: ATA Images

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Nikola Radičević, ispričao je da se nije snašao u klubu jer nije bio spreman na toliki pritisak javnosti i navijača. On je otkrio da je bio u teškoj depresiji posle praćenja šta mediji pišu o njegovoj igri.

- Ja sam znao kakva je obaveza kada potpisuješ za bilo koji od dva velika kluba, za Zvezdu ili Partizan. Ono što sam znao, ali na šta nisam bio spreman je taj neverovatni pritisak koji se dešava. Ta neverovatna promena da kada odigraš dobro, najbolji si na svetu, osećaš se najbolje.

- Kada odigraš loše, bolje je da nisi ni dolazio, svakakve stvari dobijaš po društvenim mrežama i tako dalje. Međutim, Zvezdu sam izabrao iz tog razloga jer posle pet godina provedenih u Sevilji sam smatrao da sam spreman za neki korak napred.

-  U jednom momentu, dok sam bio u Zvezdi, pratio sam medije. U jednom trenutku sam prestao da pratim jer sam shvatio da je to jedini način da ja preživim. Izbrisao sam sve aplikacije, novine nisam ni pomišljao da uzmem, pogotovo u situaciji u kojoj sam ja bio.

KK Crvena zvezda - KK Baskonija

Foto: ATA Images

- Ja sam počeo da upadam u jednu depresiju tešku, nisam iz kuće želeo da izađem, pogotovo posle te dve utakmice. Ja sam u predsezoni, bar prema nekim mojim očekivanjima, bio okej, odigrao sam tako da sam nametnuo neka očekivanja.

- Posle je došao Tejlor Ročesti koji je neverovatan igrač, trener je, naravno dao više poverenja njemu jer su se tražili rezultati. Ja sam igrač koji ne živi od 7 do 10 minuta, ja tu ne mogu ništa da pokažem, tu sam se malo uvukao u sebe. Posle dođete u Arenu, driblate loptu, čujete par nekih zvižduka, ne bude vam svejedno, stegnete se još više i to posle bude sve gore i gore. Ako igrate loše, sigurno mediji neće ništa lepo napisati o vama jer nemaju šta. Mediji nisu sigurno bili nikakav krivac za to što sam ja otišao - objasnio je Radičević za "Sport klub".

Video: Saša Obradović održao prvi trening sa košarkašima Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    14. jul 2020 | 17:41

    Ae bre mali, kakva depresija, opredelio si se da zivis od toga, ovo kao sad lekari da pricaju "jao, znate meni smeta maska, ja nisam znao da ce to da mi bude toliki problem, ja ne mogu da radim ovaj posao...". Nisi imao pojma, klasican menadzerski izvikani igrac, nisi nesto bio placen ali definitivno jedan od najvecih promasaja naseg skautinga u zadnjih 7-8 godina. Doduse, koga smo uzeli za trenera te sezone, i sta nam je priredio, tebe smo brzo zaboravili.

  • Dragan

    14. jul 2020 | 17:23

    To samo pokazuje da smo jako loši kao narod, ljudi,navijači, nemamo kulturu i mnogo smo iskompleksirani.

  • Zoran

    15. jul 2020 | 07:46

    A ja kad sam tebe video u igri svaki put sam očekivao da me trefi srcka. Hvala ti sto si otišao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA