≫ 

Predsednik Fenera: Odlazak Obradovića je trauma za nas, morao je zbog porodičnih razloga

Ali Koč pričao o životu kluba posle Žoca

  • 4
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Odlazak Željka Obradovića iz Fenerbahčea je veliki udarac za turski klub, kaže predsednik velikana iz Istanbula Ali Koč, koji je otkrio da trofejni srpski trener "zbog porodičnih razloga" nije nastavio dugogodišnju saradnju.

- Hvala još jednom Obradoviću. Toliko toga je napravio i učinio nas srećnima. On je trenerska legenda u svetu košarke i u našem, svetu Fenerbahčea - izjavio je Koč, pa otkrio zbog čega je došlo do prekida saradnje sa popularnim Žocom.

Nije u pitanju rezanje budžeta kluba kako se misli, već privatni prioriteti našeg trenera.

- Naravno da niko nije želeo da on ode. To je bila traumatična situacija po nas. Ako neko želi da ode, boriš se za njega do neke tačke, a on je želeo da ostane. Delovalo je da će ostati, ali zbog određene situacije u njegovoj porodici, rekao je da će napraviti pauzu godinu dana. Obećao nam je da neće nigde raditi za to vreme, ni u košarci, ni van nje. Još jednom mu se zahvaljujem na svemu što je uradio za nas. Zameniti Obradovića nije lako ni za jedan klub. Svaki klub koji je trenirao, imao je probleme posle njega.

Fener je posle Srbina na klupi, šansu ukazao još jednom Srbinu - Igoru Kokoškovu.

Osim novog trenera i gotovo kompletan igrački kadar je pretrpeo promene. Otišli su Vilijams, Datome, Kalinić, Veseli, Slukas, a stigli Bartel Braun iz Zvezde, Hamilton, Pijer i Ulanovas, što su solidna imena uprkos ozbiljnoj redukciji budžeta.

- Naš budžet je pao sa 30 na 18-20 miliona dolara. To smo morali da uradimo. Ipak, moramo da vidimo zbog čega smo došli ovde, šta je dovelo do toga. Deficit našeg košarkaškog kluba je upola manji nego deficit naše fudbalske sekcije. Ostali smo bez trenera i krenuli u proces "ribildinga" tima. Hvala Željku i na tom, jer smo primenili neke sugestije koje nam je dao.

Video: Marko Ivanović: Radi se na novoj hali, pomoć Željka Obradovića Borcu je neprocenjiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    19. jul 2020 | 19:45

    Ma šta zna predsjednik Fenera... Ovi naši samozvani pripadnici "stuba srpstva" znaju sve a i bolje od bilo koga...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    19. jul 2020 | 17:22

    Питај лимара и лимарчиће како им је, шта им Тринки направи...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA