≫ 

Moćna poruka Rađe za 1. Srbina u Splitu posle 29 godina: Može li Đoković da postane legenda grada?

Legendarni Rađa poslao je poruku našem povremenom reprezentativcu, koji će biti nova uzdanica Splita

  • 5
Dino Radja, Ilija Djokovic, Split Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Marko Jovanović

Ilija Đoković pojačao je nedavno Split, na predstavljanju je spomenuo i legendarnog Dina Rađu, koji je to prokomentarisao za Telegraf.

Povremeni reprezentativac Srbije, Ilija Đoković, biće deo velikog osveženja u ABA društvu. Borac Čačak i Split će kao dva kluba sa velikim kultom i tradicijom biti novajlije na jadranskoj sceni, a Đoković je posle igranja za Čačane dobio priliku da obuče dres naslednika nekada slavne Jugoplastike.

- Srećan sam i ponosan što ću nositi dres kluba koji je u istoriji tri puta bio prvak Evrope, veselim se igranju i treniranju na Gripama. Igraću u dvorani u kojoj su stvoreni velikani poput Tonija Kukoča i Dina Rađe - rekao je Đoković, koji će biti prvi Srbin u ovom klubu posle 29 godina.

Telegraf je kontaktirao Rađu povodom Đokovićevog potpisa za ovaj slavni klub u gradu u kojem je nacionalna tenzija i dalje jaka, pa često Srbi budu dočekivani "na nož".

Ipak, Rađa, koji je nedavno u velikom intervjuu za Telegraf pričao o prijateljskim odnosima sa Divcem i ostalim srpskih košarkašima tokom devedesetih, ističe da Spliv voli košarku i igrače sa srcem.

A Đoković je upravo takav i velikom borbom kroz karijeru došao je i do časti da obuče dres Srbije u trenucima kada zbog "FIBA prozora" mnoga velika imena nisu bila dostupna selektoru.

- Dobro došao i puno sreće. Split je grad koji zna košarku i voli igrače sa srcem. Samo radi i ne boj se - poslao je preko Telegrafa Rađa poruku momku koji će imati ulogu prvog pleja u velikanu iz Hrvatske.

To je najavio njegov budući trener Ivica Skelin, koji ga je skautirao još dok je bio lider Borca iz Čačka.

Ilija Đoković tako može da nastavi tradiciju slavnih legendarnih srpskih košarkaša, koji su svojevremeno pronosili slavu Splita u Jugoplastici, poput Božidara Maljkovića, Zorana Savića i Zorana Sretenovića, koji su sa ovim klubom osvajali titulu prvaka Evrope.

Video: Dino Rađa: Kad Duda Ivkovića viče na Dražena, znaš šta tebe čeka

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vrbopuc

    20. jul 2020 | 12:18

    jesu li ti pokazali koja je tvoja vrba.....

  • hogar

    20. jul 2020 | 12:35

    ljudi Radja i Kukoc poreklom su Srbi... sta je tu cudno

  • Branko

    20. jul 2020 | 12:04

    Uvek je bolja opcija da se radi u nekom gradu na moru nego u nekoj zabiti kontinentalnoj .Porediti Split i Čačak,iluzorno je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA