Nikad ne bih mogao da igram za Partizan: Dženkins prokomentarisao Dangubićev potez i branio ga

Potpuno razume bivšeg saigrača

  • 24
Vojislav Stojanović

Foto: MN Press

Novi bek Olimpijakosa i doskorašnji igrač Crvene zvezde Čarls Dženkins opravdava potez Nemanje Dangubića koji je pre nekoliko dana pojačao Partizan.

Dangubić je četiri godine proveo u Crvenoj zvezdi, sa njom osvajao titule u ABA ligi i Srbiji, igrao je i Evroligu, ali se iz Estudijantesa vratio u Srbiju i crno-beli tabor.

Tada je izazvao ljutnju navijača Zvezde od kojih ga mnogi nisu štedeli, što Dženkins u razgovoru za "Večernje novosti" kaže da razume.

- Rivalstvo je veliko i ja ne bih mogao da igram za njih (Partizan). Međutim, nije on izabrao Partizan ispred Zvezde. U ovakvoj situaciji sa korona virusom i sa svim što se dešava možda nije imao mnogo opcija. Kao košarkaš želite da igrate i da zaradite novac za sebe i porodicu, uvek sam stavljao na prvo mesto porodicu. Danga mi je prijatelj, kada sam se mučio tokom sezone bio je uz mene, podržavao me je. Želim mu da igra dobro i naravno da gubi od Zvezde - rekao je Dženkins.

On se u razgovoru osvrnuo i na prošlu sezonu za kojom žali jer nije završena na parketu, već je prekinuta i u Evropi i u ABA ligi.

Podvukao je i šta je tokom njenog toka bio najveći problem Zvezde koju je napustio i treći put.

- Bilo je razočarenja, izgubili smo taj momenat od prošle godine, napravljen je odličan roster, tim za plasman u top 8 u Evroligi. Na papiru, jedan od najboljih sastava koji je Zvezda imala, ali je na terenu falila konstantnost - kaže Dženkins.

Uprkos tome, atmosfera u svlačionici je bila dobra iako su rezultati bili tek osrednji.

- Bilo je grešaka, počinjali smo mečeve sa velikim zaostatkom ili bismo ispuštali vođstvo. Ja se lično nisam osećao potpuno prijatno, nisam pronalazio pravi ritam niti sam bio u zoni komfora, mada sam uveren da bismo u plej-ofu imali priliku da se iskupimo za sve, u doigravanju je uvek sve otvoreno - napomenuo je Dženkins.

Video: Marko Marinović: Ne igra se košarka samo u Beogradu, pokazaće to Čačak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA