≫ 

Bombastično NCAA pojačanje za Megu: Stigao je jedan od najvećih srpskih talenata nove generacije

Veliki potez za novu sezonu

  • 0
Mega Bemaks Foto: Mega Bemaks

Mega Bemaks doveo je Filipa Petruševa, NCAA pojačanje iz Gonzage.

Petrušev igra na pozicijama četiri i pet a u prethodnim godinama je bio i standardni član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

– Jako sam srećan i uzbuđen zbog prilike koju mi je pružila Mega koja je najbolja sredina za mlade igrače u Evropi. Igraćemo jako dobro takmičenje, ABA ligu, u kojoj ću moći da nastavim da se košarkaški razvijam na najbolji mogući način. Svi znaju koji su košarkaši sve izašli iz Meginog sistema, moj je cilj da jednog dana zaigram u NBA i verujem da ću uz naporan rad u Megi to i ostvariti.

Filip Petrušev je rođen 15. aprila 2000. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i igra na pozicijama 4 i 5.

Petrušev je posle odlaska iz Srbije 2014. godine prvo nastupao mlađe selekcije Laboral Kuće da bi potom otišao u NCAA gde je nastupao za Gonzagu.

U sezoni 2019/20 je pružio sjajne partije pošto je u proseku beležio 17.5 poena i 7.9 skokova, a izabran je i za igrača godine u svojoj konferenciji.

Petrušev je nastupao za mlade reprezentativne selekcije Srbije gde je sa juniorima Srbije osvojio zlato na Evropskim prvenstvima 2017. i 2018. godine dok je prošle godine bio jedan od najzapaženijih u redovima reprezentacije Srbije na Svetskom kupu za igrače do 19 godina koji je održan u Grčkoj, gde je proseku imao 19.3 poena i 10.1 skok po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA