≫ 

Breša u superlativu predstavila "srpski toranj": Prošao je Zvezdinu školu košarke, to je najvažnije

Centar će u narednoj sezoni igrati u Palakanestru

  • 5
dušan ristić Foto: MN Press

Italijanska Breša ozvaničila je dodatak u svom rosteru, u pitanju je srpski centar Dušan Ristić (213cm, 24), koji stiže iz Zvezde na novu pozajmicu posle sezone provedene polovično u beogradskom klubu i Astani.

Upravo su ga sjajne partije u članu VTB lige i preporučile novim poslodavcima koji u Ristiću vide momka čije vreme tek dolazi, u kome čuči veliki potencijal.

- Imao sam priliku da gledam Ristića dok je igrao u SAD pre nekoliko godina - kaže sportski direktor Breše Marko Abijati, očito dobro upoznat sa razvojnim putem našeg igrača.

- U Evropi sam ga opet gledao kada smo igrali protiv Zvezde i gledao sam ga u dresu Astane za koju je pružao odlične partije. On je mlad igrač sa velikim prostorom za napredak. Siguran sam a će se uklopiti u rad našeg stručnog štaba, da će podići igru na još viši nivo i prilagodisti se što brže na italijansku košarku, i da će mu u tome pomoći i naši iskusniji igrači - kaže Abijati.

Sportski direktor Breše kaže da je kod Ristića još prilikom prvog kontakta video veliku želju ta radom i napretkom.

- Odmah sam video da je reč o igraču koji želi da radi i da se razvija. Veliki je profesionalac sa velikom željom da postane važan igrač. Ovog leta je radio naporno, koristio je vreme da bude još bolji.

U superlativu je o Ristiću pričao i trener Vinćenco Espozito.

- Dolazi iz jakog prvenstva kao što je VTB, ali iznad svega dolazi iz važne košarkaške škole Crvene zvezde i razvojnog tima tog kluba FMP-a. Pratimo ga već nekoliko godina. Tražili smo veličinu u reketu, jer se opet vraćamo u evropsko takmičenje, i čim se ukazala prilika, ozbiljno smo postupili sa Ristićem - rekao je Espozito, koji je dodao da je ekipa sa srpskim centrom dobila, kako na kvalitetu u reketu, tako i na širini s obzirom na Ristićev precizan šut spolja.

Video: Dušan Ristić o demoliranju Breše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hihihi

    24. jul 2020 | 17:41

    Zvezdina škola košarke? Koji igrač je ponikao u Zvezdi, a da je nešto napravio? (u poslednjih 30 god) Po čemu je ona pznata, da bi bila komparativna prednost?

  • ♦️⭐⭐⭐

    24. jul 2020 | 17:42

    Zvezdina skola kosarke ? Otkad oni imaju skolu kosarke ? 😂

  • Oki

    24. jul 2020 | 19:41

    Da su rekli čovićevu školu to je već realnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA