≫ 

Skandal u Grčkoj: Smenjen koordinator u ministarstvu, nazvao Adetokumba majmunom

Zbog neprimerenog rečnika Konstantinos Kalemis je ekspresno razrešen dužnosti

  • 1
Lebron Džejms i Janis Adetokumbo Foto: AP/Tanjug

Velika prašina podigla se posle objave Konstantinosa Kalemisa koji je na najprizemniji način, na rasnoj osnovi, izvređao najveću grčku košarkašku zvezdu Janisa Adetokumba.

Možda bi njegov ispad prošao neopaženo da je reč o nepoznatoj osobi, međutim Kalemis je zaposlen u Ministarstvu prosvete u vladi Grčke, te je svojim ponašanjem na sebe navukao pažnju kompletne grčke javnosti, a epilog je bio očekivan po njega - dobio je otkaz.

Da stvar bude gora po Kalemisa, on je dosad obavljao funkciju interkulturalnog instruktora i koordinatora pri izbegličkim kampovima u Grčkoj, te je njegova uvreda na račun Janisa time imala dodatnu težinu.

On je svoj stav izneo na fejsbuk nalogu, kao odgovor na prilog portala "Bleacher Report" o poreklu prve zvezde Milvokija. Taj tekst preneo je popularni grčki portal "Protothema", na koji je reagovao Kalemis.

- Šta smo rekli da ovaj majmun zapravo radi? A da, igra košarku. Nebitno i potpuno nevažno. On bi trebalo da zna ko je pronosio slavu grčke u ovom sportu - napisao je sada već bivšizaposlenik u grčkom ministarstvu prosvete, a onda i dodao:

- I on nije ljudsko biće, on je jedan crni d**adžija.

Nekoliko sati posle ove objave Konstantinos Kalemis više nije imao posao.

janis adetokumbo Foto: sportin.gr

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA