Trinkijeri nije napustio Partizan zbog novca: U Beogradu je zarađivao 100.000 više nego u Minhenu?

Italijanski košarkaški trener Andrea Trinkijeri zaradio bi više novca u Partizanu nego što zarađuje u Nemačkoj

  • 36
Andrea Trinkijeri Foto: Marko Jovanović

Trinkijeri je pre nekoliko nedelja dogovorio saradnju sa Bajernom iz Minhena, a bilo je priča da se sa Partizanom rastao upravo zbog nesporazuma u vezi sa platom.

Sada Bild piše da je Italijan pristao da radi za milion evra bruto zarade, što bi se svelo na 450.000 evra neto kada se isključe svi porezi i odbici.

S druge strane, prema pisanju ovdašnjih medija, Andrea je u Srbiji zarađivao 100.000 evra više od toga.

Zbog toga je nejasno da li je ponudu Bajerna prihvatio jer nije zaista nameravao da ode iz Beograda, pa je uzeo prvo što mu se ponudilo kada su pregovori sa crno-belima propali.

Ako su cifre tačne, logika novca nije na strani Bajern Minhena u konkretnom slučaju. Deo razloga može da bude takmičarski jer Bajern igra Evroligu, a Partizan je ostao u Evrokupu i naredne sezone.

Trinkijeri je sa Partizanom imao ugovor na još godinu dana i posle dobre, doduše i nekompletne sezone u ABA ligi i Evrokupu, on je otišao posle nekoliko dana spekulacija o raskolu sa klubom u srpskim medijima.

Sa Bajernom je potpisao ugovor na jednu godinu, premda su iz uprave Bajerna poručivali nedavno da je jedan od tri najbolja trenera Evrope u ovom momentu.

Video: Trinkijeri o strahu za porodicu u Italiji i prekidu sezone kad je Partizan prvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    26. jul 2020 | 23:14

    Ma nije moguce. Pa zar se u partizanu ne igra za kikiriki? 😂

  • Kj

    26. jul 2020 | 23:40

    Kakve lazi se iznose, pa to je neverica...aj sto ne treba gledati vesti i citati o politici, nego ti dodje da ne citas vise ni sport...uzmes lepo knjigu i sv u ......

  • Auspuh

    26. jul 2020 | 23:10

    Kako ne bas je kod nas imao više pa otišao...samo pare bato vrte zato je zapalio ,njih ove stvari ne dotiču kao nas tipa patriota, ljubav i te fore...kod njih samo pare i ćao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA