≫ 

Lider Jute došao sa pancirom pred novinare, imao jaku poruku za tužioca: Uhapsite ubice Brione!

Donovan Mičel je ogorčen situacijom u SAD

  • 0
donovan mičel Foto: twitter/BleacherReport

Donovan Mičel je obeležio utakmicu sa Nju Orleansom, bio je među najzaslužnijima za preokret i pobedu Džezera u prvom meču nastavka sezone, ali se o asu Jute priča i piše najviše zbog poteza posle duela sa Pelikansima.

Naime, Mičel je na konferenciju za medije doneo pancirni prsluk na kojem su bila prišivena na desetina imena žrtava policije poslednjih godina u SAD, uglavnom su to Afromaerikanci.

Košarkaš Jute je na taj način želeo da pošalje poruku o ugnjetavanju Afroamerikanaca koje ne prestaje u SAD od strane policije i ubistvima koja prolaze nekažnjeno.

- Kao Afroamerikancima muka nam je da se više plašimo - poručio je Mičel.

Imao je Mičel nešto kasnije i poruku za tužioca države Kentaki Daniela Kamerona, koga poziva da sankcioniše odgovorne za ubistvo medicinske sestre, Afroamerikanke Brione Tejlors, koju su u martu ove godine ubila trojica belih policajaca prilikom racije stana.

- Velika timska pobeda, dobro je opet biti na terenu! Ali još bolje bi bilo ako bi Kameron uhapsio ubice Brione Tejlors - "tvitnuo" je Mičel.

Video: Policija zaustavila grupicu dece i uperila pištolj u njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA