≫ 

Niko nikad kao Luka Dončić: Slovenac protiv Hjustona postao rekorder po broju tripl-dablova

Slovenački košarkaš i zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić postao je prvi košarkaš u istoriji koji je do 15 tripl-dablova u NBA sezoni stigao pre svoje 22. godine

  • 0
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Dončić je u noći između petka i subote ubacio 28 poena, uhvatio je 13 skokova i podelio deset asistencija u porazu Dalas Maveriksa od Hjuston Roketsa.

Roketsi su slavili u dramatičnom meču posle produžetka sa 153:149, a Dončić je do velikog uspeha stigao sa 21 godinom, pet meseci i dva dana.

On je ranije ove sezone, baš dan pred svoj 21. rođendan 27. februara u pobedi nad San Antonio Sparsima postao i rekorder Dalasa po broju tripl-dablova kada je na mestu najboljeg zamenio Džejsona Kida.

Slovenac sada ukupno ima 23 tripl-dabla i nastavlja da pomera granice realnog, jer podsećamo da su pre 22. rođendana neki asovi poput Medžika Džonsona i Lebrona Džejmsa imali sedam, odnosno pet tripl-dablova, dok je Dončić u pred 22. rođendan imao čak 21.

Naš Nikola Jokić je do svog 23. tripl-dabla došao januara 2019. godine na meču protiv Filadelfije i u trenutku kada je igrao svoju četvrtu sezonu u NBA ligi. Dončiću je ovo tek druga i nema sumnje da će u ligi ostaviti sjajan trag.

Video: Proslavljena srpska košarkašica o karijeri u NBA, Evroligi i počecima bavljenja košarkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA