Saznajemo! Partizan želi Nejtana Najta: "Noćna mora" i dabl-dabl mašina umesto NBA stiže u Humsku?

Crno-beli žele pojačanje na centarskim pozicijama

  • 25
Nejtan Najt Nejtan Najt štiti reket tokom meča svog tima protiv De'Andre Hantera; Foto: Guliver/Ryan M. Kelly/Getty Images

Čelnici Partizana uveliko rade na jačanju rostera za narednu sezonu, a kako Telegraf saznaje, jedna od najvećih želja je centar koledža Vilijam i Meri, Najtan Najt.

"Noćna mora", kako zovu Najta, može da postane i noćna mora za protivničke centre u ABA ligi ukoliko bi ga crno-beli potpisali i ukoliko bi on pokazao svoj puni potencijal u crno-belom dresu.

Najt je u prošloj sezoni imao fenomenalne statističke podatke, pa je tako odigrao svaku utakmicu u sezoni bez izostanka, na kojima je prosečno postizao 20.7 poena po meču, uz to je imao i 10,5 skokova, 1,5 blokada i 1,8 asistencija. Sličnu statistiku beležio je i sezonu pre, kada je postizao 21 poen po meču uz 8,6 skokova i 3,5 asistencija.

Najt je kapiten svoje ekipe, lider na terenu i veliki prospekt. Sa 22 godine je prevazišao koledž košarku i ove godine bi trebalo da se pojavi na NBA draftu.

Njegova velika snaga su fizikalije, ali ima i sjajan osećaj za asistenciju, dobro brani reket, ima raznovrstan napadački arsenal, ima igru leđima, a šutira i sa poludistance. Jasno je da mora dodatno da poradi na šutu i procentu, kako bi to oružje doveo do savršenstva.

Njegove mane po mišljenju NBA skauta jesu spor rad nogu, brz problem sa faulovima, ali i slabiji procenat šuta, posebno za tri poena, što je neophodno za NBA ligu.

Zbog toga su predikcije da bi na draftu mogao da ostane bez izbora, ili da bude izabran od strane nekog tima u kasnoj fazi druge runde drafta. Nema sumnje da će Partizan pomno pratiti razvoj situacije, jer bi uz pravilan rad sa mladim centrom mogao da dobije veliko pojačanje koje je potencijal i za NBA ligu.

Pored njega, kao potencijalna pojačanja figurira još nekoliko kandidata, ali je Najt trenutno najozbiljnija meta crno-belih.

Video: Šćepanović odredio prvog pomoćnika: Iskusni trener, osvajač medalja sa Srbijom, se vratio u Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA