≫ 

Ima li ko jači? Dejvis sa 42 poena demolirao Jutu i obezbedio Lejkersima 1. mesto pred plej-of

Marko Gudurić opet nije dobio priliku u redovima Memfisa

  • 0
Entoni Dejvis, Lejkers

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih timova u NBA ligi vratio se na pobednički kolosek u nastavku sezone prekinute pandemijom korona virusa.

Na krilima fantastičnog Entonija Dejvisa koji je zabeležio "dabl-dabl" sa 42 poena i 12 skokova Lejkersi su porazili Jutu sa 116:108 u posednjoj utakmici programa u ponedeljak uveče.

Bio je to izjednačen duel sve do poluvremena, a onda su momci iz "grada anđela" dodali gas i na krilima najboljih igrača Dejvisa i Lebrona pobegli na deset poena razlike. Bila je to prednost koju su lako održali i u poslednjoj deonici i stigli do 51. pobede u sezoni kojom su i matematički overili prvo mesto na Zapadu pred početak plej-ofa.

Pored već pomenutog Dejvisa sa 42 poena, efikasan u redovima pobednika bio je i Lebron Džejms sa 22 poena, osam skokova i devet asistencija, dok su dvocifren učinak imali još samo dvojica - Dvajt Hauard 11 poena i Koldvel-Poup koji je ubacio 10.

Na drugoj strani Donovan Mičel je postigao 33, dok je Majkl Konli meč završio sa 24. poena

Dobre vesti ovog jutra iz Orlanda stižu za sve navijače Sakramenta. Kraljevi igraju loše u nastavku sezone, ali su još živi u borbi za plej-of pošto su oba rivala u trci za poziciju broj osam na zapadu zabeležili poraze.

Memfis je izgubio od Nju Orleansa sa 109:99 pa je tako udahnuo život i direktnom konkurentu u borbi za plej-of. Najefikasniji u redovima Pelikansa bili su Ingram sa 24 poena i Vilijamson sa 23 u meču u kome je Nju Orleans vodio tokom cele utakmice.

Marko Gudurić ponovo nije dobio šansu u redovima Memfisa za koji nije odigrao ni minut od restarta sezone na Floridi.

Poražen je i San Antonio i to u tesnom finišu protiv Filadelfije koja je slavila u maratonu sa 132:130. Ekipa Grega Popovića je odigrala dobru poslednju četvrtinu koju je dobila sa deset razlike, ali ipak zamalo nije uspela da nadoknadi zaostatak s početka meča.

Najefikasniji u redovima Sparsa bio je Derozan sa 30 poena, Gej je postigao 24, a Vajt 20. Na drugoj strani Džoel Embid je ubacio 27 koševa uz devet skokova, dok je Heris postigao 25.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Šampionski NBA prsten Kobija Brajanta izlazi na aukciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA