Žoc ga pustio da ide, Kokoškov ga vratio: Albanac iz Prištine opet u Fenerbahčeu

Posle četiri godine

  • 1
Igor Kokoškov

Foto: MN Press

Turski košarkaš albanskog porekla Kenan Sipahi vratio se u Fenerbahče i potpisao jednogodišnji ugovor sa istanbulskim klubom koji sa klupe predvodi Igor Kokoškov.

Sipahi sada ima 25 godina i njega je u sredu klub ozvaničio kao svoje novo pojačanje. Kenan je prethodne četiri godine proveo u Karšijaki na pozajmici, Bešiktašu i Betisu.

Posle četiri godine se vraća i u Evroligu gde je igrao kod Željka Obradovića, bivšeg trenera žuto-crnih koji ga je i pustio da ide.

Od Sipahija se svojvremeno očekivalo mnogo, jer je kao tinejdžer bio MVP Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina, 2013.

Tri godine kasnije bio je i deo turskog Ol-stara, a Kokoškov i njegov stručni štab su sada procenili da je pravo vreme da se vrati.

 

Sipahi je prošle sezone prosečno u Betisu imao 7,3 poena. Svoju profesionalnu karijeru je počeo u Bursi 2010. godine i sa 16 godina je bio prvotimac. Rođen je u Prištini 1995. godine i ima albanske korene i turski pasoš.

Video: Čović: Ne zaljubljujem se lako u igrače, naručito ne u strane košarkaše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TuT

    5. avgust 2020 | 19:51

    E zato je Zoc jedan i jedini. Dok je on, gde god je bio trener, dovodio Srbe ovaj novi selektor dovede sipca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA